Diyabet, Onu Bu Hale Getirdi

Beş yıl önce nükseden şeker hastalığı (diyabet) nedeniyle görme yeteneğini büyük oranda kaybeden ve ayak kemiğinin erimesi nedeniyle yürüyemez hale gelen Muhammed Çiftçi’nin tek bir isteği var: Akülü sandalye

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Kasım 2012 16:17
Diyabet, Onu Bu Hale Getirdi

DİYABET HAYATINI KARARTTI
Demokrat, Diyabet Haftasında, bir diyabet hastasının yaşadığı dramı gözler önüne serdi. 5 yıl önce babasının ölümü haberiyle yıkılan 50 yaşındaki Muhammed Çiftçi’nin hayatı, nükseden şeker hastalığı nedeniyle karardı. Görme yeteneğini büyük oranda kaybetti. Ayağına vuran hastalık onu yürüyemez hale getirdi.

AKÜLÜ SANDALYE İSTİYOR
Yüzde 95 özürlülük raporu olan Çiftçi, bir yandan da maddi zorluklarla boğuşuyor. Isparta Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Çitfçi’nin tek isteği, kendi kendine yetebilmesini sağlayacak bir akülü sandalye verilmesi. Şeker hastalığından korunmak için bir de uyarısı var: Stresten uzak durun.

İstanbul’da şoförlük yaparken beş yıl önce babasının ölümüne çok üzülen Sütçüler doğumlu Muhammet Çiftçi’nin şekeri nüksetti. O hastalık , şimdi 50 yaşında olan Çiftçi’nin adeta hayatını kararttı. Zaman içinde gözlerinden biri tamamen göremez hale geldi.

Diğeri yüzde 18 oranında görebilir duruma geldi . Sağ ayağına da vuran hastalık nedeniyle ayak kemiği eriyen Çiftçi’nin topuk kemiği alınınca bu sefer yürüyemez duruma geldi. Bir yandan maddi sorunlarla boğuşan Çitçi, kendisine bir akülü sandalye verilmesini istiyor.

AYAĞI KESİLMEKTEN SON ANDA KURTULDU
Yüzde 95 oranında özür raporu olduğunu belirten Çiftçi, “Ayağımdaki kemik kesildi. Şu anda yere basamıyorum, yürüyemiyorum. Tüm bunlar 5 yıl içinde oldu. Babamın vefatı beni derinden etkiledi. Şekerim nüksedince önce İstanbul Eyüp SSK Hastanesi’ne kaldırdılar.

Buradan Haseki araştırma Hastanesi’ne getirildim. Burada üç ay tedavi gördüm. Ayağım günden güne morarmaya başladı. Hastalık topuk kemiğimi eritti. Bu sırada pek çok şeker hastasının habersiz olduğu hiberbarik oksijen tedavisi için özel bir kliniğe yatırıldım. Burada gördüğüm tedavi sayesinde ayağım kesilmekten kurtuldu” dedi.

MEMLEKETİNE GELDİ
GÖZLERİNDEN BİRİ KURTULDU

Görme yeteneğini de kaybettiğini İstanbul’da ameliyat için kendisinden 14 bin TL istendiğini kaydeden Çiftçi, “Memleketime geldim. Burada duamı alan bir doktor tarafından ameliyat edildim. En azından bir gözüm görebiliyor. Şu anda ayağımda sorun devam ediyor. Isparta Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyorum. Şeker bir türlü dengelenmiyor” diye konuştu.

260 LİRA İLE GEÇİNİYOR
Özürlü olduğu için kendisinin şu anda devletten 660 TL bakım parası aldığını ve onunla geçindiğini kaydeden Çiftçi, “ İşimi bırakıp memleketime göçtüm. 200 TL ev kirası veriyorum. Emekli olabilmek için tarım sigortasına prim yatırıyorum. Geriyle 260 TL kalıyor. Bu parayla geçinmek zorundayım. Tek isteğim en küçük işlerimi görebilmemi sağlayacak kadar tarafıma bir akülü sandalye verilmesi.

Hiçbir yere çıkamıyorum. Tuvalete bile başkasının yardımı olmadan gidemiyorum. Sayın Valime Sayın Belediye Başkanıma buradan sesleniyorum. Tek isteğim bir akülü araç sağlamaları. Benim sesimi duysunlar. Başka bir talebim yok ” şeklinde konuştu.

KIZI VE DAMADI İLGİLENİYOR
Diyabet hastalarına da önerilerde bulunan Muhammed Çiftçi, yemek içmeden daha çok stresten, üzüntüden, sıkıntıdan uzak durmaları tavsiyesinde bulundu. Kendisiyle kızı ve damadının ilgilendiğini kaydeden Çiftçi, kızının kendisine bakmak için İstanbul’da işini bırakarak Isparta’ya yerleşmek zorunda kaldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum