Diyaliz Hastaları Mağdur!

Diyaliz Hastaları Mağdur! / 184 Hastaya Hizmet Veren Merkez Atıl Durumda...

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mart 2018 18:03
Diyaliz Hastaları Mağdur!

Isparta'da diyaliz hastalarının hizmet alabildiği Isparta Şehir Hastanesi ve SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin kentteki diyaliz hastalarına yetersiz gelmesi diyaliz hastalarının mağduriyetine neden oluyor.

Konuyla ilgili haber merkezimize konuşan diyaliz hastaları ve yakınları; "Isparta ilçe ve koylerinin yanisira çevre il ve ilçelerine de diyaliz hizmeti veren Özel Sidre Gülbahçesi Diyaliz Merkezinin SGK hizmet sözleşmesi 19 Temmuz 2016 tarihinde iptal edilmişti. Bu diyaliz merkezinde 30 personel ile 184 hastaya bölgenin en üstün hemodiyaliz hizmeti verilmekteydi.

2016 yılının Temmuz ayından bu yana ıspartamızda diyaliz hastalarına özel diyaliz hizmeti verecek bir özel diyaliz merkezi bulunmamaktadır. Isparta Şehir Hastanesi ve SDÜ Tıp Fakültesi hastanesinde diyaliz hizmeti almak için yer kalmadığından, diyaliz hastaları diyaliz hizmeti almak üzere Burdur ve çevre illere gitmek zorunda kalıyor. Ayrıca hasta hakları gereği diyaliz hizmeti alabileceğimiz özel diyaliz merkezi seçme hakkımızda bulunmamaktadır. Biz diyaliz hastaları Isparta’da özel diyaliz hizmeti veren özel diyaliz merkezi bulunmadığı için gece yarılarına kadar diyaliz hizmeti almak üzere Isparta merkezinde bulunan diyaliz ünitelerine, Burdur ve çevre illere gidip gelmek zorunda kalıyoruz. Biz zaten diyaliz hastasıyız. Her gün 50 ila 250 km yol yapmak bizi hasta olarak son derece üzmekte,  rahatsız etmekte, sağlığımızı olumsuz olarak etkilemekte.  Yetkililerden bu sorunumuza en kısa zamanda çözüm bulunmasını, ve hasta hakları gereği, isparta’da özel diyaliz merkezinin açılması hususunda gereğinin ivedi olarak yapılmasını arz ediyoruz" dedi.

Öte yandan Özel Sidre Gülbahçesi Diyaliz Merkezi'nin işletmecisi Murat Dolmacı'nın, konuyla ilgili olarak Isparta Valiliği başta olmak üzere ilgili kurumlarla resmi yazışmalar yaparak Diyaliz Merkezi'nin yeniden faaliyete geçirilmesi ile ilgili çalışmalar yürrüttüğü de öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.