Diyarbakır Açılımına Tepki

Hükümetin son Diyarbakır Açılımına ADD üyelerinden tepki geldi. Mimar Sinan Camii önünde bir araya gelen ADD üyeleri, Türkiye haritasının yeninden çizildiğini ileri sürdü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Kasım 2013 08:56
Diyarbakır Açılımına Tepki

Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, Mimar Sinan Camii önünde bir araya gelerek geçtiğimiz gün Diyarbakır’da düzenlenen ve Barzani ile Şivan Perver’in de katıldığı programı eleştirdi.

Dernek başkanı Batuhan Güldiken, “Türkiye bir sırat köprüsünden geçiyor. Maalesef ülkemizin haritası yeniden çiziliyor. Bu harita 93 yıl önce çizilen Sevr haritasının aynısıdır.İktidarda bulunan AKP hükümeti Türk Milleti’nin kendisine verdiği krediyi, Türk Milleti adına değil, her geçen gün çok uluslu güçler adına kullanmaktadır. AKP hükümetinin dış güçlerin talimatıyla organize ettiği Diyarbakır buluşması 93 yıl sonra yeniden sahneye konulan bir Sevr provasıdır. Başbakan’ın Diyarbakır’da tertiplediği Barzani şovu sözüm ona PKK’ya göz dağı, Kürt halkına iyi niyet, Türk Milletine güç gösterisi, Amerika’ya da yeniden bir güven tesisi oluşturmasıdır. Ancak bu kurnazlık Başbakanın her geçen gün azalan prestijini yerine getirmeyecektir. Korkunun ecele faydası yoktur.

Başbakanın 10 yıldır başarısızlığa uğradığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu seçimlerinde, şimdi de Diyarbakır’ı ve Barzani’yi kullanmış Kürt oyları üzerinde bir işe yaramayacağı gibi, AKP; bünyesine katamayacağı Diyarbakır Belediyesi’ni bu şovları yaparak yine de alamayacaktır.
Bugüne kadar hiçbir şehidimize gözyaşı dökmeyen Bay ve Bayan Erdoğan Kürtçe sözlü şarkılarında vurun, kırın, dağlara çıkın, acımayın sözleriyle türküler söyleyen çobanın türkülerini dinlerken nasıl gözyaşı dökebiliyorlar? Kürtçede Şivan sözcüğünün çoban anlamına geldiği bu vatandaşın 30 yıl sonra Türkiye’ye gelip okuduğu türküler şimdi de Kardeş türküleri olarak adlandırılıyor. Bu ne yaman çelişki ki Kürtçülüğü ve bölünmeyi savunan bu zat Türk’ü okuyor. Başbakanda anlamını bilmediği bu türkülere alkış tutuyor. Şivan Perver sahnede “Koruduk biz Doğu’yu kan içici düşman Türklerden” diye türkü söylüyor, bu Vatan için canlarını feda eden bir Mehmetçiğimize dahi ağlamayan Emine Erdoğan, Perver’in sözlerine gözyaşı döküyor. Gelelim Diyarbakır buluşmasının son halkasına. Barzani-Diyarbakır-Erdoğan buluşması kapsamlı bir af girişiminin habercisi olmuştur.

Toplumsal barış adı altında meclise getirilecek olan bu tasarı ve bu af planı şüphesiz Silivri’de ki Yurtsever mahkumlar için değil sadece teröristlerin yararlandırılacağı bir af uygulaması olacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına buradan sesleniyoruz; Diyarbakır’ı almak seni kurtaramayacaktır. Diyarbakır’da ki bu buluşmanın ve bölünme adımlarının faturasını hem tarih önünde, hem Yüce Divanda, hem sandıkta, hem de mahşerde deyeceksin. Korkunun ecele faydası yoktur!” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum