Doğa Cenneti Çöplük Oldu

Yalvaç Düzkır’da bulunan ormanlık alana yapılan Kent Ormanı 1 yıl içinde çöplüğe dönüştü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Nisan 2014 12:14
Doğa Cenneti Çöplük Oldu

Vatandaş piknik yaptı pisliğini akşamcılarda içki şişelerini bırakıp gitti. Önlem alınmazsa yakında burası çöp depo alanına dönüşecek
Düzkır’da bulunan ormanlık alana yapılan Kent Ormanı 1 yıl içinde çöplüğe dönüştü. Vatandaş piknik yaptı pisliğini akşamcılarda içki şişelerini bırakıp gitti. Önlem alınmazsa yakında burası çöp depo alanına dönüşecek.

Yalvaç’ın akciğeri olan Düzkır Ormanı çöp deponi alanı haline geldi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2012 yılında Kent Ormanı olarak inşa edilerek umut vaad eden dinlenme alanı daha resmi açılışı bile yapılmadan rezalet bir görüntüye büründü.

HER GELEN PİSLEYİP GİDİYOR
Piknik alanları, pergoleler, kır kahvesi, mescit, tuvaletler, çocuk oyun alanı, yürüyüş yolları ile kombine bir tesis haline getirilen Kent Ormanı’nda Orman Bölge Müdürlüğü’nün yapacağı işler tamamlandı ve belediyeye devri yapıdı. Belediye geçtiğimiz yıl bu alana kanalizasyon hattı döşeyerek yolun bakımını yapacak ve işletmeye açacaktı. Ancak taahhüt edilen işler bir türlü yerine getirilmedi. Buna rağmen şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyen aileler ve özellikle akşamcılar bu alanı mesken tuttu. Mis gibi çam havasında pikniğini yapanlar akşam evine dönerken pisliklerini de oldukları yerde bırakıp gidince ortaya kötü br görüntü çıktı.

ÇÖP KAMYONLARI DA BURADAN GEÇİYOR
Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ait çöp kamyonları şehirden topladıkarı çöpleri çöp deponi alanına götürürken bu güzergahı kullanınca stabilize olan yolda çıkan toz bulutu bir yana kamyonlardan dökülen çöplerde yolda çirkin bir görüntü oluşturuyor. Boş dönerken döktüklerini toplayan kamyonlar bir anlamda hatasını telafi ediyor ancak vatandaşlar bu yolun özellikle yaz aylarında çöp kamyonları tarafından kullanılmasını doğru bulmuyorlar.

HER YER İÇKİ ŞİŞESİ ve KIRIKLARI İLE DOLU
Gözden uzakta olması nedeni ile alkol alan şahıslarında sıkça kullandığı Kent Ormanı’nda her yer boş içki şişesi ve bira tenekeleri ile dolu durumda. Çoğu kırılmış olan şişelerin hem piknikçilere hem de ormana zarar vermesinden endişe ediliyor.

ÇÖP KONTEYNIRLARINI GÖRMÜYORLAR
Belediye tarafından 100 metre mesafe ile yol üzerine konulmuş olan konteynırlar olmasına rağmen piknikçilerin çöplerini buraya dökmek yerine mangal ızgaralarının bulunduğu yerlere dökmesi ve bu çöplerin rüzgarla birlikte çevreye yayılması kötü görüntüyü daha da artırıyor.

BELEDİYE ÖNLEM ALSIN
Vatandaşlar yeni belediye başkanı Halil Hilmi Tütüncü’den Kent Ormanı’nda yaşanan bu olumsuzluklara karşı önlem almasını isterken, ‘En azından bu alan komple temizlenir ve daha sonra bir görevli tahsis edilirse belki insanlar daha duyarlı davranmak zorunda kalabilir. Sayın Başkan yeni piknik alanı yapacağından bahsetmişti bu alan oldukça geniş ve her türlü imkan var. Öncelikle burayı hayata geçirirse büyük bir hizmet yapmış olur’ diyerek dilekte bulundular.

Yalvaç Çınaraltı Gazetesi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.