Doğa Eğitimi İçin Gönüllü Çalıştılar

Doğa Eğitimi İçin Gönüllü Çalıştılar

Yayınlanma:
Doğa Eğitimi İçin Gönüllü Çalıştılar

Türkiye çöl olmasın sloganı ile yola çıkan Hayrettin Karaca ve ekibinin kurduğu TEMA vakfının 65 bin üzerindeki gönüllüsü doğa için mücadele ediyor.

Isparta TEMA İl, ilçe temsilciliği ve GÖLDOST işbirliği ile çocuklara eğitim verilmek üzere meşe palamudu tohumu topladılar. Gelendost Bağıllı köyü Madenli mevkiinde yapılan etkinliğe çok sayıda vatandaş ve üniversiteden genç TEMA’cılar katıldı. 969 rakımdan Bağıllı Köyü içinden başlayan yürüyüş 2,25 km sonra 1085 rakımına ulaşıp meşe ormanı içinden devam ederek madenli köyünde 969 rakımda bitti. 7 kilometre uzunluğunda gerçekleşen doğa yürüyüşünde meşe ağaçları arasında meşe palamudu tohum yapılmak için toplandı. Tohumun toprakla buluşturularak fidan haline gelişi çocuklar tarafından izlenirken bir taraftan da eğitim almak için başvuruda bulunan okullarda tema konuları işlenecek.          

Doğa eğitimine verdikleri dolaylı destek ve doğa gönüllüsü olmaları, aynı zamanda sağlıkları için yaptıkları bol oksijenli ortamdaki yürüyüş etkinliğe katılanları mutlu etti. Katılımcılar tohum toplamanın yanı sıra doğa incelemesi yaparak fotoğraf çekimi yaptılar. TEMA vakfı ilçe temsilcisi Hüseyin Tuğlacı katılımcılara verdikleri destek için teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.