Doğa Katlediliyor

Antalya’nın Finike ilçesine bağlı Alacadağ ve Gökçeyaka köylerindeki Kızılcık Yaylası’nda bulunan mermer ve taş ocakları doğayı katlediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Nisan 2013 12:47
Doğa Katlediliyor

Finike’de doğa katliamına yol açtıkları için büyük tepki gösterilen ve savcılığın da soruşturma açtığı firmalardan Adalya Mermer, Abu Dhabi Başkanlık Sarayı’nın Finike mermerinden yapıldığını belirterek kendini savundu. Türkiye’yi mahvetmenin özrü’nü kabahatinden beter açıklayan Şirket kendini savunmaya devam ediyor.

Bölgede dere yataklarını mermer atıklarıyla doldurduğu için de suçlanan Adalya Mermer firmasından yapılan açıklamada, aktif olarak 6 ocak ile 5 üretim ve bir uygulama fabrikası olmak üzere toplam 6 fabrikaları bulunduğu belirtildi.

Antalya’da sayıları yüzlerle ifade edilen taş ve mermer ocaklarının doğada yarattığı tahribat, 44 yıllık profesyonel dağcı, Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve amatör fotoğrafçı 59 yaşındaki Ömer Faruk Gülşen tarafından çekilen fotoğraflarla bir kez daha göz önüne serildi.

Ömer Faruk Gülşen’in, Beydağları’nın, Antalya’nın Doyran Köyü yakınlarındaki Pürenli Yaylası Üçtepeler mevkiinde 2009 yılının şubat ayında ve 21 Nisan 2013 cumartesi günü, aynı yer ve aynı açıdan çektiği iki fotoğraf, bölgedeki mermer ocağının faaliyetlerinin, dağların nasıl dilim dilim doğrandığını bir kez daha ortaya koydu

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum