Doğa Okulu’undan“NationalSweaterDay” Kutlaması

Doğa Okulu’undan“NationalSweaterDay” Kutlaması

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Şubat 2016 13:05
Doğa Okulu’undan“NationalSweaterDay” Kutlaması

Isparta Doğa İlkokulu öğrencileri iklim değişikliğine engel olmak için bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atıyor ve küresel iklim değişikliğine karşı harekete geçiyor.Uluslararası çevre örgütü WWF tarafından ilan edilen “NationalSweaterDay” deIsparta Doğa İlkokulu öğrencileri, okula en sevdikleri kazaklarını giyerek gelecekler.

Sosyal sorumluluk bilinci yüksek nesiller yetiştirmeyi amaçlayan, birçok sosyal sorumluluk projesine gönülden destek veren Doğa İlkokulu öğrencileri, bu kez küresel iklim değişikliği konusunda harekete geçti. Uluslararası çevre örgütü WWF tarafından Kanada’da 7 Şubat 2013 tarihinde ilan edilen “NationalSweatersDay” (Ulusal Kazak Günü)’ndeIsparta Doğa Koleji öğrencileri, Türkiye genelinde okulların açıldığı gün kutlamalarını yapacak ve okula en sevdikleri kazaklarını giyerek gelecekler. Bu sayede ısınmaları için gereken enerjinin yakıt tüketimini arttırmak yerine mevsime göre giyinerek de sağlanabileceğini fark edecekler.

Sera gazları hakkında bilgi verecekler
Okula en sevdiği kazaklarıyla gelecek olan Isparta Doğa İlkokulu öğrencileri, küresel iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak için okul, ev ve iş yerlerinde ısıtma amacıyla salınan sera gazları hakkında çevrelerini de bilgilendirecekler.Fosil yakıtların yanması, ormanların yok edilmesi ve endüstriyel etkinlikler gibi insan aktivitelerinin beraberinde sera gazları denilen karbondioksit, metan, ozon ve diazot monoksit vb. gazların atmosferde artmasına neden olduğunu vurgulayarak bu konuda toplumsal farkındalık oluşturacaklar.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.