Doğa Severler Eğirdir’de Buluşuyor

1994 yılından bu yana Eğirdir’in gerek yurt içi gerekse yurt dışında tanıtımında öncülük yapan ETUDOSD derneği 17. dağcılık şenliği için hazırlıklarını yapmaya tüm hızıyla devam ediyor.

Yayınlanma:
Doğa Severler Eğirdir’de Buluşuyor

İlk defa 1997 yılında düzenlenen şenlikte, her geçen yıl kişi sayısı artmış olup dernek yönetimi şenliği uluslararası düzeye çıkarmayı planlamaktadır. Dağcılık Federasyonu resmi programına girmiş olan ETUDOSD Dağcılık Şenliği geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya GÜnaydın ve Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel, Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürü Murat Gevrek, Aksu Belediye Başkanı Ali Kaya, Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem’in destekleriyle yapılacak.

Şenliğe katılan tün dağcı ve doğa severlere yemek ikramını Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından Pazar günkü zirve tırmanışı sonrasında tüm sporculara gözleme ve ayran ikramını da Aksu kaymakamı İbrahim Özdel tarafından sunulacak. Kamp alanına dağcıların nakli Isparta Belediyesi ve Aksu Belediye Başkanlıklarınca tahsis edilen otobüslerle yapılacak olup, kamp alanındaki ihtiyaç olan seyyar tuvaletlerin yapımını da İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilecektir. Şenliğe 09 Mayıs 2013 itibariyle 1150 dağcı ve doğa sever başvurmuştur.

ISPARTA BELEDİYESİNDEN ŞENLİK YEMEĞİ

Bu etkinlik sayesinde ETUDOSD katılımcıları, Eğirdir’in doğa güzellikleri ve tarihi yerleri konusunda bilgilendirmekte ve tanıtıma önemli bir katkı sağlamaktadır. Gelen doğaseverler ekonomik açısından ilçemize fayda sağlamaktadır. Her yıl düzenlenen Dağcılık şenliği önceki yıllarda olduğu gibi Mehmet Savaş ve Celalettin Nuri Uzun kamp alanı olan Melikler yaylasında 1700 m de yapılacak olup; gelen katılımcılar 25 Mayıs 2013 Cumartesi günü saat 09;00 da ETUDOSD derneğinden otobüslerle hareket edeceklerdir.

Saat 12:00 de Kamp çadırlarının kurulmasından sonra isteyen dağcı ve doğa severler, Yenişarbademli Pınargözü Magara gezisi ve Yenişarbademli Şehitlik Abidesini ziyaret edebileceklerdir.Hava şartlarına bağlı olarak uygunluk neticesinde yaka kanyonu geçişi de yapılacaktır. Isparta Belediye Başkanlığı’nın vereceği Şenlik yemeği ve kamp ateşi başında konuşma gerçekleştirilecektir.

Arzu edenler kamp ateşi başında sohbet edebilirler. 26 Mayıs 2013 Pazar günü sabah saat 04.00 başlayacak olan ilk tırmanış grubu, zirveye hareket edecek ve diğer gruplar fasılalarla tırmanışa başlayacaklardır. Gerçekleştirilecek zirve tırmanışından dönen tüm dağcılarımıza Aksu kaymakamlığı tarafından yapılan gözleme ve ayran ikram edilecektir. Saat 15.00 de kamptan ayrılanarak, gelen dağcılarımıza ETUDOSD lokalinden uğurlama yapılacaktır” denildi.

ŞENLİKTE NELER VAR NELER…

Bu şenliği düzenlemekte ki amacımız öncelikle insanlarda doğa bilincinin gelişimine katkıda bulunmak, dağcı ve doğa severleri bir araya getirmektir. Çok sayıda dağcı ve doğa severin katılımı ile gerçekleştirilecek şenliğe, bu yıl Isparta Valiliği, Isparta Belediye Başkanlığı, Aksu ve Yenişarbademli Kaymakamlıkları ve Belediye Başkanları katkıda bulunmaktadır.

Ayrıca Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel’in hazırlamış olduğu 2. Ulusal Fotoğraf yarışması Aksu İlçesinin tarihi kültürel doğal güzellikleri ve çiçeklerin keşfi adına yapılacak olan yarışmaya katılan tüm kişileri şenliğe daveti ve yapılacak paraşüt gösterisi ETUDOSD dağcılık şenliğine ayrı bir güzellik katacak. Sevgili Doğa severler ve kent yaşamından bir an olsun uzaklaşıp kendini doğanın yalın ve temiz kollarına bırakmak isteyen bütün doğa sever vatandaşlarımızı 25-26 Mayıs 2013 tarihinde 17. Ulusal ETUDOSD Eğirdir Dağcılık Şenliğinde buluşmaya davet ediyoruz” denildi.

HABER: EMRAH ÇELİK

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.