Doğa Yenilenecek

Isparta Belediyesi ve şirketlerine ait Binbirevler Mahallesi üzerinde bulunan pomza yataklarında bulunan malzemelerin alınmasının ardından boşalan 200 dönümlük alandaki ıslah çalışmaları devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Şubat 2014 17:19
Doğa Yenilenecek

Park ve Bahçeler Müdürlüğü aralarında sedir, yaban elması, akasya, zerdali, muşmula ve kestaneden oluşan binlerce ağaç fidanını bölgeye dikiyor. Dikilen meyve ağaçları ileride vatandaşların kullanımına açılacak ve gelir kapısı oluşturulacak.

Arazi ıslah ve ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Bu bölgedeki pomzalar alınmıştı. Burada ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Burada yaptığımız çalışma ile erozyonu durduruyoruz. Meyilli yerlere akasya ağaçları dikiyoruz. Düz noktalara da kestane, muşmula, yaban elması ve zerdali ağaçları dikiliyor. 200 bin ağaç dikilecek. Doğa yenilenecek” dedi.

Yaptıkları çalışmalarla ayrıca ağaçların meyve vermesiyle birlikte ailelerin kullanımına açılacağını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “İhtiyacı olan tüm vatandaşlarımızca buradaki meyvelerin ileride toplanmasını istiyoruz. Ailelerimize katkı ve yardım da olsun istiyoruz. Nasıl şu anda belediyemizde uyguladığımız muhtaç ailelerimize yardım da veren eli alan el görmediği gibi burada da aynısı uygulanacak. O ailelerimiz tespit edilecek ve o kimselerin burada çalışması ve kazanç kapısı elde etmelerini umut ediyorum” şeklinde konuştu.

Ağaçlandırma çalışmalarının 10 güne kadar tamamlanacağını dile getiren Başkan Günaydın, şu anda çalışmaların dörtte birinin tamamlandığını ifade ederek, “Burayı adeta umut kaynağı haline getiriyoruz ve erezyonu durduruyoruz. Yaptığımız bu çalışmayla ayrıca doğayı da korumuş oluyoruz. Doğaya en büyük saygıyı gösteriyoruz. Doğasız hayat olmaz. Burayı çok önemli görüyoruz. Tüm dağlarımız 5 yıl içerisinde meyve verecek ve erezyondan kurtulacak. Bu çalışmalarımız bahar ayları gelmeden tamamlanacak ve Ispartalılarımıza umut kaynağı olması dileğiyle hayırlı olsun diyorum” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.