Doğa'dan Modern Dans

Isparta Doğa Koleji öğrencilerinin aylardır hazırlandıkları Modern Dans gösterisi izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Öğrencilerin dans konuları arasında su ve kadına şiddeti işlemesi dikkatlerden kaçmadı.

Yayınlanma:
Doğa'dan Modern Dans

Isparta Doğa Koleji son bir ay içerisinde ikinci büyük sanatsal etkinliğe imza attı. Doğa Koleji ana sınıfından 9’uncu sınıfa kadar öğrenim gören öğrencilerin hazırlıkları Modern Dans Gösterisi önceki gün akşam gerçekleştirildi. Velilerin büyük ilgi gösterdiği gösteriyi Isparta Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut da izledi.

1 AYDA 2. BÜYÜK ETKİNLİK
Gösteri öncesi konuşma yapan Doğa Koleji Müdürü Cihan Özcan, 9 Mayıs’ta gerçekleştirilen Resim ve Müzik Festivali’ne evsahipliği yaptıklarını ve bu etkinlikte 300 eser ile 1500 katılımcıyı ağırladıklarını bildirdi.

SPOR VE SANAT DOĞA’NIN VAZGEÇİLMEZ PARÇASI
Öte yandan dansın her türü büyüme çağındaki çocukların, fiziksel, ruhsal ve sosyal gelişimlerine katkı sağladığının bilindiğini dile getiren Özcan, “Sonuçta insanı insan yapan ona değer katan toplum içindeki sosyal statüsünü belirleyen unsur hiç şüphe yok ki onun ruhsal ve sosyal yönüdür. B,rey,n manevi yönü olarak da isimlendirebileceğimiz bu değerler sistemini ancak sanat ile geliştirebiliriz. Dans da bu sanat dallarından sadece birisidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘sanat ve sanatkardan mahrum milletler tam bir hayata malik olamazlar. Sanatsal bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ Bu öneme binayen Doğa Koleji olarak spor ve sanatı eğitim ve öğretim faaliyetlerinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu unutmadan destekleyeceğimizin sözünü veriyorum.Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz Menderes Demir, Mürvet Küçüktütüncü ve Elif Özcan’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından miniklerle başlayan dans gösterileri büyüklerle devam etti. Büyük beğeni toplayan dans gösterilerinde dünya su günü ve kadına şiddetin konu olarak işlenmesi dikkatlerden kaçmadı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.