Doğal Kaynaklarımızı Harekete Geçireceğiz

AK Parti Isparta Milletvekili Aday Adayı Ahmet Kaya Bağ, elmanın taze meyve olarak satılmasının da ötesine geçeceklerini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mart 2015 19:28
Doğal Kaynaklarımızı Harekete Geçireceğiz

Isparta’daki doğal kaynakları harekete geçireceklerini vurgulayan Ahmet Kaya Bağ,”Modern dünyanın tüketim alışkanlıklarına ilk mamul olarak değil de son mamul haline getirerek pazarlamanın yollarını arayacağız” dedi.

Elma konusunda çeşitli projelerinin olduğunu açıklayan Ahmet Kaya Bağ şöyle konuştu: “Eğirdir ve Gelendost ilçelerimizde yoğun olarak üretilen elmaların doğrudan taze meyve olarak değil de büyük oranda katma değeri artırılmış ürün haline getirecek sanayi tesislerini artırmamız gereklidir. Elmanın kilosunu 1 Liraya satmak yerine kurutulmuş elma dilimleri olarak, endüstriyel gıda tüketimine uygun elma cipsi, elma püresi, elma suyu, elma tozu haline getirecek ticari işletmeler kuracağız. Ayrıca bunların gıda mevzuatlarına uygun Dünya standardında ve mümkün olan yerlerde Organik etiketli ürünleri de içeren modern paketleme tesisleri kuracağız. Bu mamullerin satış ve pazarlama işlemleri için büyük şehirlerde Isparta merkezli pazarlama firmaları aracılığı ile pazarlama faaliyeti yapacak satış ajansları oluşturacağız. Böylece hem elmanın kilosunu 5, 10, 15 lira mertebelerine çıkaracağız, hem de üreticimizin bazı tüccarların inisiyatifine kalmadan mallarını güvenle verebilecekleri işletmeler oluşturacağız”

BÜYÜK BİR İSTİHDAM YARATACAĞIZ
Isparta elmasını hem taze meyve olarak hem de diğer formlarda tüketilmesinde katkı sağlayacak bir markalaştırma ve diğer illerden farklılaştıracak olan çok yönlü bir kalkınma hamlesi başlatacaklarını söyleyen Bağ, “Mallarımızın değer zincirini yukarılara çekmeden kalkınma, zenginleşme mümkün değildir. Keza üretimimizi sürekli artırarak 5,10,15 kat gelirimizi artırmanın imkanı yoktur. Tek yol katma değerli ürüne dönüştürmektir. Bütün bu süreçlerde Ispartamızda kurulacak yeni şirketlerde çalışabilecek çok sayıda istihdam yaratacağız.” diye konuştu.
Tüm bunların Sanayi ve ticaret odalarıyla birlikte yürütüleceğinin de altını çizen Bağ, “Isparta’nın girişimcileriyle ve üreticilerin de içinde olduğu geniş müzakerelerle bu işleri yapacağız. Bir ürüne ticari değer yaratmak ve organize etmek konusundaki bilgimi, dünya tecrübemi hemşerilerimle paylaşacağım, destekleyeceğim ve ücretsiz bir danışman olarak her soru ile ve her sorun ile ilgileneceğim.Aynı süreçleri Uluborlu ilçemizin Kirazları, Senirkent ilçemizin Kayısı ve Üzümü, Yalvaç İlçemizin Üzümü, Sütçüler ilçemizin süt ve sebzeleri ve kısaca tüm ilçelerimizin ilgili ürünleri için mümkün olduğu ölçüde ilgili ilçede sanayi tesisleri kuracağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum