Doğalgaz Fiyatı 2 Yıl İçerisinde Düşecek

Türkiye ile Irak arasında yapılan tarihi anlaşma, doğalgaz abonelerinin faturalarına da olumlu yansıyacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Aralık 2013 11:41
Doğalgaz Fiyatı 2 Yıl İçerisinde Düşecek

Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, "Azerbaycan ve Irak'tan gelecek gaz sayesinde doğalgaz fiyatları 2 yıl içinde düşecek" dedi.

ANLAŞMA SAĞLANDI

Türkiye ile Kürt Bölgesel Yönetimi arasında yapılan tarihi anlaşmaya göre bu yıldan itibaren Kuzey Irak'tan Türkiye'ye 300-400 bin varil hampetrol ihracı başlayacak. 2017'den itibaren de yılda 10 milyar metreküp doğalgaz akışı sağlanacak.

2023 YILINDA ZİRVE YAPACAK
GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, CNBC-e'de yayınlanan 'Enerji Koridoru' programında İnci Özkasnak ve Ufuk Şanlı'nın sorularını yanıtladı. Türkiye'nin doğalgaz tüketiminin her yıl arttığına dikkat çeken Arslan, "2012 yılında 45 milyar metreküp olan toplam tüketimin yüzde 40 artışla 2023 yılında 62 milyar metreküpe ulaşmasını bekliyoruz" dedi.
Gaz şirketleri tarafından hazırlanan projeksiyona göre doğalgaz tüketimi 2030 yılında 70 milyar metreküpe ulaşacak.

FATURALAR DÜŞECEK
Türkiye halen yıllık gaz ihtiyacının yüzde 58'ini Rusya'dan, yüzde 18'îni de İran'dan alıyor. İran ve Rus doğalgazının fiyatının yüksek olması Ankara'daki ekonomi yönetimini uzun süredir rahatsız ediyor. Fiyatı düşürmek isteyen Enerji BakanlığıAzerbaycan, Kuzey Irak ve hatta İsrail gazını ülkeye getirmeyi düşünüyor.
GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, "Eğer bahsi geçen bölgelerden doğalgaz getirilirse bu toplam maliyeti ciddi anlamda aşağıya çeker. Bu da tüketicilerin doğalgaz faturasının düşmesi anlamına gelecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.