Doğalgaz Olması Gerekenden Daha Ucuzmuş (!)

Enerji Bakanı Dönmez: Doğalgaz, olması gerekenden yüzde 59 daha ucuz...Vatandaş: Böyle Giderse Tezek Yakmaya Başlayacağız

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Aralık 2019 11:40
Doğalgaz Olması Gerekenden Daha Ucuzmuş (!)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, döviz kurundaki değişim oranları dikkate alındığında, doğalgazın olması gerekenden yüzde 59 daha ucuz olduğunu söyledi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in soru önergesini yanıtlayan Dönmez, “Doğalgazın enflasyon oranları dikkate alındığında olması gerekenden yüzde 15, döviz kurundaki değişim oranları dikkate alındığında ise olması gerekenden yüzde 59 daha ucuz olduğu görülmektedir” dedi.

Bakanın bu açıklamarı yeni yılda doğalgaza yeni zamların sinyali olarak yorumlandı.

Öte yandan ocak ayından bu yana doğalgaza 6 defa zam yapıldı. Zam oranı yüzde 60'ları geçerken özellikle dar gelirli vatandaşlar zamlara tepki gösterdi.

Isparta'da geçen yılın aynı dönemi aynı evde 180 TL doğalgaz faturası ödeyen bir vatandaş bu yıl 285 TL fatura ödediğini belirterek adeta isyan etti.

Ajans32 Haber Merkezi fatura ödeme merkezlerinde vatandaşlara doğalgaz faturalarını sordu. 

Selami Gültenli (48): "Doğalgaz ve elektrik faturaları cebizi yakıyor. Ben geçen sene bu ay aynı evde 180 lira doğalgaz faturası ödüyordum. Bu sene 285 lira ödedim. Yazık günah. Bu millete bu reva mı? Hadi biz bir şekilde ödüyoruz. Ama ödeyemeyenler de var"

Hafize Kopuz (41): "Asgari ücretli ve tek maaşlı olan bir aileyi düşünemiyorum. Kira, doğalgaz, elektirk... fatura listesi uzayıp gidiyor. Bir asgari ücret neredeyse sadece faturalara yetmiyor. Bu durumun önüne geçilebilmesi lazım"

Hakan Demircan (57): "Daha havalar tam soğumadı 420 lira doğalgaz faturası mı olur kardeşim. Köyde hayvancılık yapan akrabalarım var. Onlardan tezek alıp tezek yakacağız neredeyse"

Murat Karan (42): "Faturalar yüksek, sürekli zam geliyor. Milletin tepki göstermesi normal. Ama unutmayın bu zamlar da normal. Enerjide dışa bağımlı hale gelirsen, bu zamlara alışmak zorunda kalırsın. Özellikle enerji de dışa bağımlılıktan kurtulmamız lazım"

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum