Doğalgaza Karşı Değiliz Ama...

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, Mahalli Çevre Kurulu’nun kömür yasağında emeklileri ayrı tutulmasını olumlu karşıladıklarını bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ekim 2014 15:31
Doğalgaza Karşı Değiliz Ama...

Mahalli Çevre Kurulu(MÇK) Nisan ayında aldığı kömür yakımı yasak kararını geçen haftaki toplantısında yumuşatmıştı. Son toplantıda alınan karara yeni maddeler eklenerek yasaktan muaf kesim grubu artırıldı.

Buna göre evine tek maaş giren emekliler de kömür yakabilecek. Bu ararı değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, tek maaş giren emeklilerimiz, dul ve yetimlerimiz, birinci derecede bakmakla yükümlü oldukları kişiler olmak üzere kömür yakabileceklerini Emeklilerin bu konuda rahat olması gerektiğini belirten Ersal, şunları söyledi: “Bu yıl ve gelecek yıl kömür yakabilecekler. Bu karara saygılıyız. Sayın Valimizin nezdinde MÇK’nın verdiği karara teşekkür ediyoruz.

DOĞALGAZA KARŞI DEĞİLİZ AMA…
Biz burada doğalgaza geçemeyecek emeklilerimizin haklarını savunduk. Bu haklarını da bize iade ettiler. Biz doğalgaza karşı değiliz ama emeklilerimizin maddi gücü yetmediği için biz buna karşı olduk.  Emeklilerimizin aldığı para çok düşük olduğu için doğalgaz ve elektriğe yüzde 9 zam geldi. Bu zamlar da emeklilerimizi büyük oranda etkiledi. Eskiden 2 ton alan 500 kilo, 500 kilo alan şimdi torbayla kömür almaya başladı. Allah emeklilerimize önümüzdeki kış günlerinde sabır versin.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.