Doğalgaza ve Elektriğe Zam Gelecek Mi?

Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Önümüzdeki günlerde elektrik ve doğalgaz fiyatlarında bir değişiklik yaşanmasını beklemiyoruz" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Aralık 2013 13:57
Doğalgaza ve Elektriğe Zam Gelecek Mi?

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Gürcistan'da Borçka-Ahıska Elektrik İletim Hattı tesisinin açılışına katıldı.

TÜRKİYE ÜZERİNDEN BAŞKA ÜLKELERE SATILABİLECEK
Açılışın ardından Borçka-Ahıska Elektrik İletim Hattı tesisine dair açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, iki ülke arasındaki anlaşmayla devreye giren 400 kilovoltluk tesiste üretilecek elektriğin, Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden başka ülkelere satılabileceğini söyledi.

FİYATI ÖZEL SEKTÖR BELİRLEYECEK
Taner Yıldız, hattan gelecek elektriğin fiyatının henüz belli olmadığını, fiyatı özel sektörün belirleyeceğini belirtti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Taner Yıldız, "Kışla beraber elektrik ve doğalgaza zam gelecek mi?" sorusuna "Şu anda yaşanan kış şartlarından dolayı doğalgaz ve elektrikte bir arz problemi yaşanmıyor.

DOĞALGAZ FİYATLARINDA DEĞİŞİKLİK BEKLEMİYORUZ
Bununla ilgili bir sorun öngörmüyoruz. Önümüzdeki günlerde elektrik ve doğalgaz fiyatlarında bir değişiklik yaşanmasını beklemiyoruz" şeklinde cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.