Doğaltaş Fuarında Doğa Tahribatı Uyarısı

ANTALYA Valisi Muammer Türker, mermer fuarında taş ve mermer ocaklarına ilişkin hassasiyete dikkat çekti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mayıs 2016 15:14
Doğaltaş Fuarında Doğa Tahribatı Uyarısı

Antalya'da bu yıl ikincisi düzenlenen Mermer ve Doğaltaş Ürünleri Fuarı'nda (Turkey Stone Antalya) Türk mermer ve doğaltaş sektörüyle Ortadoğu, Körfez ülkeleri ve Afrika ülkelerinden gelen alıcılarla buluşuyor. ANFAŞ Expo Center'daki fuarın açılışı Vali Muammer Türker, eski bakan Kürşad Tüzmen ve ihracatçı birlikleri yöneticilerinin katılımıyla yapıldı.

Antalya Valisi Muammer Türker, mermer fuarında taş ve mermer ocaklarına ilişkin hassasiyete dikkat çekti. Vali Türker, "Toprağın altındaki zenginlikleri şüphesiz değerlendirmemiz lazım ama bunu yaparken toprağın üstündeki zenginlikler de ihmal edilmemeli" dedi.

Türkiye'nin 2 milyar dolarlık doğaltaş ihracatıyla dünyada üçüncü sırada olduğunu belirten Batı Akdeniz İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Satıcı ise 872 milyon dolarlık blok mermer ihracatıyla da ilk sırada olduğunu kaydetti. Doğaltaş sektörünün bölgemizin de parlayan yıldızı olduğunu belirten Satıcı, "Yaklaşık 280 milyon dolar ihracatla Batı Akdeniz'de en çok ihracat yapılan ikinci sektör konumunda. Isparta, Burdur ve Antalya, Türkiye'de en çok doğaltaş ihracatı yapan ilk 10 şehir içinde. Doğaltaş sektörünün bir diğer özelliği de yüzde 100 yerli üretim olması ve katma değer yaratması" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.