Doğan Kımıllı'ya Son Görev

Doğan Kımıllı'ya Son Görev

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Haziran 2017 19:29
Doğan Kımıllı'ya Son Görev

Tedavi gördüğü sağlık kuruluşunda, 11 Haziran Pazar günü 78 yaşında iken hayata gözlerini kapayan 1977- 1980 Dönemi Belediye Başkanı Mimar Doğan Kımıllı, Mimar Sinan Camii'nde kılınan öğle namazını takiben Belediye Başkanı Günaydın ve eski başkan Mehmet Aybatılı'nın da aralarında bulunduğu kalabalık bir vatandaş tarafından Asri Mezarlık’ta sonsuzluğa uğurlandı.

1990’lı yıllarda Doğru Yol Partisi (DYP) İl Başkanı olan Doğan Kımıllı, Atabey’de okul inşa ettirip Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlamıştı. Kımıllı, Isparta’nın üniversite, organize sanayi, havalimanı, eğitim, baraj ve yol projelerini içeren altın yıllarında etkin siyasetçi idi.

1990’lı yıllarda Doğru Yol Partisi (DYP) İl Başkanlığı görevinde de bulunan Mimar Doğan Kımıllı, Süleyman Demirel Üniversitesi, Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi, Süleyman Demirel Havalimanı, Süleyman Demirel Fen Lisesi, baraj, yol,sulama projeleri başta olmak üzere Isparta’nın çok önemli yatırımlar aldığı dönemlerde etkin görevler almıştı.

EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ

 

Mimar Doğan Kımıllı, eğitim gönüllüsü idi. Küçük yaşta babasını kaybettiği için zor bir süreç geçiren Doğan Kımıllı, eğitime çok önem veriyordu. Kımıllı, kendi imkânları ile Atabey’de bir okul yaptırıp, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne armağan etmişti. Yüksel Kımıllı ile evli olan Mimar Doğan Kımıllı’nın Olcay,Tuncay ve Nurettin isimli 3 oğlu var.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum