Doğayı Tahrip Ederek Bırakmak İstemiyoruz

Isparta Belediyesi ve şirketlerine ait Binbirevler Mahallesi üzerinde bulunan pomza yataklarında bulunan malzemelerin alınmasının ardından boşalan 200 dönümlük alanda ıslah çalışması başlatıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Şubat 2014 19:21
Doğayı Tahrip Ederek Bırakmak İstemiyoruz

Çalışma kapsamında Park ve Bahçeler Müdürlüğü binlerce ağaç fidanını bölgeye dikiyor. Dikilen fidanların arasında sedir, yaban elması, akasya, zerdali, muşmula ve kestane yer alıyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından başlatılan ıslah çalışmalarını yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bölgede yaşanabilecek erozyonu önlemek istediklerini söylerken, “Doğayı tahrip ederek bırakmak istemiyoruz” diyerek, mermer ve taş ocaklarının malzemeleri aldıktan sonrada bölgelerinde ıslah çalışmaları yapmaları gerekliliğine işaret etti.

Bimsblok üretiminin hammaddesi olan pomzanın 200 dönümlük alandan alındığını ve bu bölgedeki alımın tamamlandığını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Mermer ve taş ocakları da malzemelerini dağlardan alıp bırakıyor ve doğayı tahrip edip bırakıyor. Biz ise bölgedeki alımın ardından erozyonu da önlemek amacıyla 200 dönümlük alanda ıslah çalışması başlattık. Bölgeye ağaçlar dikiyoruz. Muşmula, kestane ve zerdaliye ağırlık veriyoruz.

Belediye olarak şehrimizin her bölgesini ağaçlandırıyoruz. Bunun yanında doğayı da tahrip ederek bırakmak istemiyoruz. Binbirevler Mahallesi üzerindeki bu bölümümüz de şehrimizin bir terası haline geliyor. Geçen yılda yine bu bölgemizde çok yüksek miktarlarda kestane ağacı dikmiş ve başta mahallemiz olmak üzere Isparta’mıza teslim etmiştik. Burayı da ağaçlandırarak halkın malı olarak bırakıyoruz. Bu kıymetli yerlerin Isparta halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Islah çalışması yapılan alanla ilgili olarak da Orman Bölge Müdürlüğü’nün kendilerine yardımcı olduğunu aktaran Günaydın, Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci ve konuyu yerinde inceleyen ve dikilecek ağaçların türlerinde yardımcı olan Şube Müdürü Mehmet Hakverdi’ye de teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum