Doğum Kontrolünde Ölüm Riski!

Fransa İlaç Tıbbi Ürünler Dairesinin yaptığı son istatistiki verilere göre 2000–2011 yılları arasında doğum kontrol hapı kullanan kadınlardan her yıl 20 kadının hayatını kaybettiği ortaya çıktı

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Nisan 2013 14:13
Doğum Kontrolünde Ölüm Riski!

Basına açıklanan istatistik sonuçları içerisinde her yıl 2 bin 500 kadının doğum kontrol hapından tromboz hastalığına yakalandığı belirtildi. En tanınmış doğum kontrol haplarının sağlık açısından zararlı olması ve yan etkilerinin bulunması doğum kontrol haplarının ne kadar riskli olduğunu gösteriyor.

HER AY 2 KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR
İstatistik sonuçlarına göre İstenmeyen gebelikten korunmak için 4,27 milyon Fransız 2011 yılı içinde doğum kontrol hapını tercih etti. Yine istatistik sonuçlarına göre doğum kontrol hapı kullanması nedeniyle Fransa ’da her ay 2 kişi hayatını kaybediyor.

Piyasada 1980 yılından bu yana kullanılan doğum kontrol haplarının sağlık açısından, piyasaya yeni çıkan doğum kontrol haplarından daha riskli olduğu ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı eski jenerasyona ait hapların reçeteden çıkarılmasını tavsiye etti. Piyasaya yeni çıkan bazı doğum kontrol haplarının da aynı riski taşımasına rağmen tercih edilmesi, istenmeyen hastalıkları beraberinde getiriyor.

Son yıllarda tromboz ve ölümlere neden olduğu açıklanan doğum kontrol hapları içinde Yasmin, Yaz, Petibelle, Meliane gibi çok sayıda tanınmış ilaç markası bulunuyor. Jinekologlar, tromboz hastalığının sadece doğum kontrol hapından kaynaklanmadığını; hapı kullanan kişinin aşırı kilolu olması, hareketsizlik, yaşlılık, guatr hastalığı, sigara tüketimi ve genetik aile yapısı gibi sebeplerin de hastalığı tetikleyebileceğini belirtti. Avrupa İlaç Tıbbi Denetleme Ajansı (EMA), piyasada satışa sunulan eski ve yeni doğum kontrol haplarının yeniden denetlenmesini talep etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.