Doktor Balıklar Şifa Dağıtacak

Isparta’ya biyolojik gölet, havuz ve doktor balıklar konseptini içeren günübirlik tedavi ve rehabilitasyon merkezi projesi tasarlandığı öğrenildi. Eğer proje hayata geçirilirse sağlık turizminin de ilk adımı atılmış olacak.

Yayınlanma:
Doktor Balıklar Şifa Dağıtacak

Isparta’da sağlık turizmi adına önemli bir proje hayata geçirilmeye hazırlanıyor. Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Aslandoğmuş Köyü’ne yapılacak biyolojik gölet, havuz ve doktor balıklar konseptini içeren günübirlik tedavi ve rehabilitasyon merkezi için proje tasarlandığı öğrenildi. 2 adet biyolojik yüzme gölet havuzu bulunacak tesiste, cilt ve deri hastalıkları rehabilitasyonunun yöredeki doğal kaynağın içine yapılması öngörülüyor.
ENGELLİLER DE FAYDALANABİLECEK
Öte yandan mesire yeri, park, bahçe, kameriye, dinlenme yerleri ve kafeteryanın da konulması planlanan tesiste ‘’doktor balıklar’’, havuzlar sayesinde yaz kış 24 derece sıcaklıkta korunacak. Havuzlardan engellilerin yararlanabilmesi için engelli asansörü konulmasının da planlandığı belirtildi.

DOĞAL YÖNTEMLERLE BİYOLOJİK DÖNGÜ SAĞLANACAK
Son olarak doktor balıkların yaşayacağı havuzların biyolojik bir gölet olarak tasarlandığı ve tesiste kimyasal madde kullanılmadan tamamen doğal yöntemlerle ekolojik döngü sağlanacağı öğrenildi. Biyolojik göletlere dikilecek su bitkileri ile de suyun oksijenlenmesi ve dezenfekte edilmesinin sağlanacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum