Doktoruma, Sağlık Çalışanıma Dokunma

SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde bir doçentin, asistana yönelik şiddet uygulması sağlık çalışanlarını harekete geçirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Haziran 2015 15:20
Doktoruma, Sağlık Çalışanıma Dokunma

Isparta Burdur Tabip Odası Başkanı Musa Bacaksız, SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi poliklinikler öününde yaptığı kitlesel basın açıklamasında " Yastayız, İsyandayız! Bu söylemi daha 15 gün önce tüm alanlarda dile getirdik. Arkadaşımız Kamil FURTUN katledilmişti.

Ne yazık ki ölümle sonuçlanan bir şiddet olayının dumanları dağılmadan her yeni gün sağlıkta şiddet haberleri gelmeye devam ediyor ve ne yazık güzel Ispartamızda, yüz akımız SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet haberleriyle sarsılıyoruz.

Ne oluyor bize? Ne oluyor halkımıza?

Hastasının hayatını kurtarmak, yaşam kalitesini artırmak için canını dişine takıp, belki de hayatını bu uğurda harcayan sağlık çalışanının, hasta yakınlarının şiddetine maruz kalması, hatta ölmesi, ne yaman bir çelişkidir.

Buna izin vermemeliyiz. Halkının doktorunu korumayı, hemşiresini, ebesini, sağlık teknisyenlerini, Acil çalışanlarını korumayı görev kabul etmeli.

Doktoruma, sağlık çalışanıma dokunma diyebilmeli.



Sağlık camiasının en cefakar grubu, asistan hekimlerimizin gösterdiği özveriye rağmen böyle bir şiddetle karşılaşması akıl alacak şey değil. Onların özverisinin hikayesini dinlesek bırakın şiddet uygulamayı her birinin heykellerini dikmek gerekir.

Buradan vurgulamamız gereken bir nokta şiddetin nedenleri ve neden önlenemediğidir. Bu konuda, tek bir cümle söyleyeceğim.

“Sağlıkta şiddet Sağlıkta Dönüşümün bir ürünüdür. Şiddetin çözülmesi Sağlıkta Dönüşümün rehabilite edilmesinden geçmektedir. “
Burada asistan hekimlerimiz nazarında tüm hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza yapılan şiddeti kınıyor ve halkımızı göreve davet ediyorum. Şiddete izin vermeyin, hekiminizi, sağlık çalışanınızı koruyun.

Sağlık yöneticilerine de çalışanın iş güvenliğinin olduğu, güvenli çalışma ortamları oluşturma görevini hatırlatmak istiyorum. Şiddeti önlemek, bunu oluşturan nedenleri görmek ve düzeltmekten geçiyor
Tüm hekimlerimize geçmiş olsun diyor, bir daha bu olumsuzlukların yaşanmamasını diliyorum" dedi.



HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.