Dokuzoğlu Aday Olacak mı?

Şimdiye Kadar Kulisler Konuştu... Şimdi O Konuşuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Şubat 2015 23:44
Dokuzoğlu Aday Olacak mı?

Vali Ertuğrul Dokuzoğlu, adının sürekli Milletvekili adaylığında geçmesinden rahatsız olduğunu belirterek, ‘Bu hataya birkez düştüm, bi rdaha aynı hataya düşmem’ dedi. Dokuzoğlu gazeteci Hakan Yaman’a yaptığı açıklamalar ile kafalardaki soru işaretlerinede açıklık getirmiş oldu....

1999 yılına kadar Isparta’da dokuz yıl Valilik yaptıktan sonra Antalya Valiliğine atanan ve şuanda merkez Valisi olarak görev yapan Ertuğrul Dokuzoğlu son günlerde adının Milletvekili adayı olarak geçmesine açıklık getirdi.

Bir dönem CHP’den Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayıda olan Dokuzoğlu halen Ankara’da Merkez Valisi olarak görev yapıyor.

Dokuzoğlunun adı, bu dönem yine CHP’den Isparta Milletvekili adayı olarak geçmesi üzerine kendisi ile yaptığımız telefon görüşmesinde arkadaşımız Hakan Yaman’ın sorularını cevaplandıran Vali Dokuzoğlu adaylığı ile ilgili son noktayı koydu.

Dokuzoğlu, "Kimin ne konuştugunu bilmiyorum ama ben ayın 7’sinde Ispartalılar derneğinin(ISVAK) bir daveti oldu. Davet üzerine bende kendilerini kırmadım ve bir söyleyişi yapmak için Derneğe geleceğimi söyledim. Yani geliş amacım sadece davet ettiler kendilerini kıramadığım için geliyorum, başka sebep aramalarına ve bir mana çıkarmalarına gerek yok... Ben hiçbir şeyi kendi düşüncem ve niyetim dogrultusunda ortaya koymadım, daha dogrusu siyasetlerle ilgili işlerde!... Hatırlayacağınız üzere bir kere denedim zaten, ben kendi istegim dogrultusunda bir girişim yapmamıştım!.. Bugün içinde aynı şey geçerlidir. Bu söylentiler kendi kendine çıkmış Bir şey, böyle Bir şey(Adaylıkla ilgili) nereden ortaya çıktı onuda bilmiyorum herkes istedegi şeyi yazar yazmaz, konuşur konuşmaz onada bir şey demiyorum ama benim şuanda ne böyle bir girişimim, ne de bir tavrım var, Isparta derneğine bir amaçla gidiyorum oda davet üzerine... Aslında onada gitmeyecektim fakat ısrar ettiler kıramadım. Adaylık konusunda gayet net, anlaşılır bir düşüncem var, o da kesinlikle adaylık düşüncem yok" dedi.

Dokuzoğlu, "Bu haberler çıktıktan sonra beni Ispartadan, Antalyadan birçok tanıdık isim arıyor ve hep aynı sorularla karşı karşıya kalıyorum, daha öncede söylediğim gibi benim geçmişte böyle bir denemem oldu ve hepimizin bildiği gibi başarısız olduk, O dönemin Genel başkanı son gün bana istifa ediyorsun ve partimizin adayı oluyorsun dediğinde geri çeviremedim, bu gün durum çok daha farklı aynı hataya bir daha düşmek istemiyorum. bu nedenle beni bu tür görevlere layık görüp aday olmamı isteyenlere ben teşekkür ediyorum, ama şunu bilsinlerki kesinlikle böyle bir düşüncem yok, ismimin de bu tür şeylerle anılmasını istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Dokuzoğlu, "Isparta benim için çok özel bir yer. İlk valiliğimi yaptığım, dokuz yıl hizmet verdiğim bir şehir, birçok dostlarımız oldu ve halen görüştüğümüz, haberleştiğimiz insanlar var ama dediğim gibi aradan 16 yıl geçmiş ve ben şuan için merkezde görev yapan, bir düzenin devamını sağlayan bir kişi olarak onlara, beni seven, sayan, ismimi ortaya atanlara diyorum ki; ‘Isparta'yı da sizleride çok seviyorum ve herkesi sevgiyle, saygıyla kuçaklıyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum