Dokuzoğlu Şenol'u Fena Kızdırdı

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Isparta eski Valisi Ertuğrul Dokuzoğlu’nun partisinden milletvekili adayı gösterileceği iddialarına sert çıktı.

Yayınlanma:
Dokuzoğlu Şenol'u Fena Kızdırdı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Vedat Şenol, 2015 genel seçimler öncesinde Isparta’da eskiden 9 yıl Valilik görevi yürüten ve Demirel ailesine yakınlığı ile bilinen Merkez Valisi Ertuğrul Dokuzoğlu’nun CHP’den aday gösterileceği iddialarına fena kızdı. “Bugünlerde secim süreçleri başlamadan daha basında da yer alarak CHP’ye ithal aday yakıştırmaları başladı” diyerek tepkisini ortaya koyan Şenol, daha önce Isparta’da parti olarak aldıkları üye bazında ön seçim sürecini hatırlattı.

TAVŞAN VE İTHAL ADAYLAR PARTİ
KURALLARINA UYGUN DAVRANMALILAR
Şenol, şunları söyledi: “CHP Isparta İl Başkanlığı olarak Türkiye de milletvekili seçimlerinde aday sıralamasını üye bazında ön seçim yaparak belirleyeceğimizi duyurmuştuk. Bu konuda kesin kararlı olduğumuzu kamuoyuyla paylaştık. Aday olmayı düşünen tüm arkadaşlarımıza süreç başladığında eşit şartlar ve imkanlar sağlanacaktır. Hiç kimseye özel avantaj ya da eş ,dost yazma gibi durumlar olamayacaktır. Resmi ön seçim yargı gözetiminde olacak. Ankara'dan torpil ayarlayarak yapılacak merkez yoklaması bizim kitabımızda yoktur. Basında adı gecen ünlü kişileri de üyeyle yapılacak Ön seçime davet ediyorum. Herkes er meydanında boyunun ölçüsünü alır. Tavşan adaylar ya da ithal adaylar örgütümüzün kurallarına uyarak secim çalışmalarına başlamalılar. Isparta ön seçim çalışmaları parti meclisinde onaylandıktan sonra açılacak süreçle başlayacaktır. Ön seçim CHP’ye ve Isparta’mıza hayırlı ve uğurlu olsun.”

KİMLER OY KULLANABİLECEK?
Öte yandan üye bazında yapılacak ön seçimde kimlerin oy kullanabileceği hakkında bilgi veren Şenol, şu bilgileri aktardı: “Isparta’da CHP’nin yaklaşık 3 bin üyesi var. Bunun 1400’ü merkezde diğerleri ilçelerde. Ön seçim aidatlarını ödemiş, Yargıtay Başsavcılığı’ndan onaylı üyelerin il ve ilçe kongrelerinde olduğu gibi YSK’nın görevlendirileceği görevlinin denetiminde olacak. 12 TL aidatını yatırmayanlar kullanamayacak. Üyelerimizin büyük çoğunluğu oy kullanmaya gelir.Genel merkez ön seçim sürecini belirleyecek. Aday adayları için bir yol haritası çizilecek. Bu harita içerisinde aday adaylara 30-45 gün içerisinde üye bazında çalışma yapma imkânı verilecek.

ÖN SEÇİM GENEL SEÇİMLERE BÜYÜK HAZIRLIK
Genel merkez bu talebe sıcak bakıyor. Milletvekilimiz Ali Haydar Bey de Isparta’da ön seçim olması konusunda fikir bildirdi. CHP’nin üye bazında ön seçim yapması genel seçimlere de büyük bir hazırlık. Nadasa bırakılmış tarlanın sürülmesi gibi.

EN AZ 2 EN FAZLA 4 ADAYA OY VERİLECEK
Genel merkez resmi prosedürü belirledikten sonra il yönetimi illerde adaylık sürecini açıyor. Aday olmak isteyenler başvuruyorlar. Sonra adaylar üye bazında propaganda yapıyor. Sonra sandık konuyor. Oy kullanmada üye o ilin milletvekili sayısının en az yarısını en fazla tamamını işaretleyebiliyor. Isparta’da bir üye en az 2 en fazla 4 adaya oy verebilecek. En çok oy alan birinci sırada olacak. Diğerleri de oya göre sıralanacak.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum