Dolandırıcı Bakan'a Çarptı

İspanya’dan avukat olduğunu söyleyen bir kişi Bakan Taner Yıldız’a mektup göndererek soyadı Yıldız olan müvekkilinden miras kalan 17 milyon Euro’yu paylaşma önerisinde bulundu. Bakanlık, soyadı Yıldız olan tüm vatandaşları uyardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ağustos 2014 12:56
Dolandırıcı Bakan'a Çarptı

İspanya’dan avukat olduğunu söyleyen bir kişi Bakan Taner Yıldız’a mektup göndererek soyadı Yıldız olan müvekkilinden miras kalan 17 milyon Euro’yu paylaşma önerisinde bulundu. Bakanlık, soyadı Yıldız olan tüm vatandaşları uyardı.

Miras dolandırıcısı Bakan Yıldız’a çarptı
Star gazetesinde yer alan habere göre, Soyisim benzerliğini kullanarak miras dolandırıcılığına soyunan uyanıkları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ortaya çıkardı. İspanya’dan avukat olduğunu söyleyen kişinin Enerji Bakanı Taner Yıldız’a gönderdiği ‘miras’ mektubunu inceleyen enerji bürokratları soyismi ‘Yıldız’ olan vatandaşlara uyarıda bulundu. Enerji Bakanlığı avukatları, mektubun soy ismi Yıldız olan başkalarına da yazılmış olabileceğini ifade ederek, bu kişinin kandırdığı kişilerden avukatlık masrafları adı altında bazı maddi istekleri olabileceğine dikkat çekiyor. Enerji bürokratları soy ismi Yıldız olan isimlerin bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı uyanık olması gerektiğinin altını çiziyor.

Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın 5,5 milyon euroluk miras iddiasını araştırma yaptırmadan mektubu okur okumaz talebi kabul etmediği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre avukat olduğunu söyleyen Pedro Torre Romero isminde bir kişi Bakan Yıldız’a gönderdiği mektupta, 27 Aralık 2014 tarihinde vefat eden Medina Yıldız’ın müvekkili olduğunu belirtiliyor.

‘Parayı paylaşalım’ teklifi
Medina Yıldız’ın İspanya’daki Safe Bankası’ndaki hesabında 15 milyon 700 bin Euro parası olduğunu ve bu paraya mirasçıları tarafından talepte bulunulmaması halinde Banka Güvenliği Bürosu tarafından el konulacağını ifade ediyor. Sadece soyadı benzerliği sebebiyle miras iddiasında bulunulabileceğine dikkat çekilen mektupta, “Bankadaki meblağ ibra edildiğinde bu meblağın yüzde 35’i sizin, yüzde 65’i de benim payıma düşecektir” teklifinde bulunuyor. Enerji Bakanlığı’ndan edinilen bilgilere göre Bakanlık Hukuk Müşavirliği bu teklifi etik bulmadığını ve teklifin kabul edilmeyeceğini bildirmek üzere söz konusu kişiye telefon yoluyla ulaştı. Kişiden ayrıca kimliğini ve baroya kayıtlı bir avukat olduğunu ispatlaması istendi. Ancak bu istek karşılık bulmadı. Hukuk Müşavirliği tarafından yapılan araştırmalar sonucu İspanya’da Las Palmas veya Madrid barolarına kayıtlı Pedro Torre Romero isminde bir avukata da rastlanmadı.

Enerji Bakanlığı avukatları vatandaşların bu tür olaylara karşı dikkatli hareket etmesi gerektiğini vurguluyor. İspanya’nın dahil olduğu Avrupa hukukunda mirasçı olabilmenin yolunun, murisle mirasçı arasında akrabalık bağı bulunması veya kişinin vasiyetname yoluyla mirasçı kılınması olduğunu belirtiyor. Avukatlar konuyla ilgili, “Bu açıdan mektupta iddia edildiği üzere sırf soy ismi benzerliği nedeniyle mirasçı olabilme hususu hukuken doğruluk taşımıyor” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.