Dolandırıcılık Olayına Isparta Barosu El Attı

Kredi kartı borçlusu 8 kişi, avukatlara teslim ettikleri taksit ödemelerinin banka hesabına yatırmaması üzerine başlattıkları hukuki süreçte önemli gelişme.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Eylül 2011 13:09
Dolandırıcılık Olayına Isparta Barosu El Attı

Isparta Baro Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulan dosyaya el attı. Mağdur olduğunu iddia eden Hayrettin Turu, Isparta Barosu’nun dosyayı incelediğini söyledi.

BARO DEVREYE GİRDİ
Kredi kartı borçluları İbrahim Uğur Danış, Dursun Taşkın, Hakkı Şanlıtürk, Fadime Soydinç, Mustafa Kurt, Hayrettin Turu, Niyazi Şanlıtürk ve Hasan Şahin, borçları nedeniyle bankanın yönlendirdiği avukatlar N. D. ile B. S.’ın kendilerini dolandırdığını ileri sürerek, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuşlardı.

Aynı zamanda olayın basına yansıması üzerine avukatlar hakkında işlem yapma kararı alan Isparta Barosu şikâyetçilerden dilekçe istedi. Şikâyetçiler adına konuşan Hayrettin Turu, avukatlarla yaptıkları anlaşmalar kapsamında kredi kartı borçlarını düzenli olarak aylık ve toplu olmak üzere ödediklerini belirterek, paraların hesaba geçmediğini belirtti. Turu, olayın basına yansımadan önce Isparta Barosu’na avukatlar için suç duyurusunda bulunmak istediklerini ancak Baro’nun kişi başı 100 lira ücret talep ettiğini ileri sürdü. Haberin yerel ve ulusal medyada geniş yer tutması üzerine Baro’nun 20 Eylül Salı günü kendilerini çağırarak, avukatlar hakkında suç duyurusu dilekçesi istediğini belirten Turu, “Baro,  100 lira alınmayacağını bildirdi. Bunun üzerine bizde avukatlar hakkında şikâyetçi olduğumuzu beyan eden dilekçelerimizi Baro’ya teslim ettik. Ancak Baro bunu daha önce yapması lazımdı. Bize verdikleri yazıda haberin çıktığı gazetelerin isimleri yazıyor. Demek ki olay basına yansımamış olsaydı Baro, sessiz kalmaya devam edecekti. Bizim gibi Isparta’da çok sayıda mağdur var. Ellerinde makbuzu olmasına rağmen paraları ödenmemiş insanlar var. Biz hakkımızı sonuna kadar arayacağız” açıklamalarında bulundu.

ÖDEDİM AMA ÖDEMEMİŞ MUAMEMELESİ GÖRDÜM
Bankaya olan 6 bin 500 TL kredi kartı borcunu ilgili avukatlara ödediğini ifade eden Hayrettin Turu, “Paramızla mağdur olduk.  Parayı ödediğimiz halde ödenmemiş muamelesi yapıldı. Şimdi banka bu avukatları azletti. Şuanda bizimle ilgili olan tüm işlemleri dondurdular” dedi.

Parayı avukatların sekreterine teslim ettiğini kaydeden Turu, şunları söyledi: “Sekreterde benim bu parayı kendisine kredi kartı borcu karşılığında verdiğimi Cumhuriyet Başsavcılığı’nda verdiği ifade de kabul etti. Kendisi benim verdiğim paradan o gün avukat B. S’nin kredi kartı borcu olan 2 bin lirayı ödediğini C. Başsavcılığı’na verdiği ifade de belirtiyor.

KİME GÜVENECEĞİZ
"Benim bu mağduriyetim yüzünden taahhüdü ihlalden hapis cezam çıktı. Eve polisler geliyordu. Eve gelen polislerden dolayı çocuklarım korkuyorlardı. Şimdi çocuklar nerede polis görseler korkar oldular. Bu avukatlar yüzünden ailemizin psikolojileri bozuldu. Hak savunucusu avukat da böyle yapıyorsa artık biz bu ülkede kime güveneceğiz?" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum