Dolandırıcılıkta Sınır Tanımıyorlar!

Siz de bir dolandırıcılık şebekesinin ağına düşmüş olabilirsiniz...

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ağustos 2013 09:16
Dolandırıcılıkta Sınır Tanımıyorlar!

Mail kutunuza “TTnet Hizmeti Fatura Bilgileriniz” başlıklı bir ileti düştüyse yada sizi müşteri hizmetleri numarası dışında bir numaradan arayıp fatura borcunuzu ödemeniz için kredi kartı bilgilerinizi isteyen olursa muhtemeldir ki, bir dolandırıcılık şebekesinin ağındasınız...

Son günlerde artan bir dolandırıcılık yöntemi, pes artık dedirtti. Mail kutunuza spam olarak gönderilen bir ileti ile önce TTnet Hizmeti Fatura Bilgileriniz başlıklı bir ileti gönderiliyor. Bu iletide borç tutarı hesap numarası ve sizim isminiz yada unvanınız yer alıyor.ajans32

Oysa sizin söz konusu fatura ile uzaktan yakından bir ilginiz yok. Bir ihtimal dalgınlığa gererek söz konusu hesap numarasına borcunuzu ödemek için para yatırırsanız, dolandırıcılık şebekesi amacına ulaşmış oluyor.

Benzeri bir yöntemde sizi telefonla arayarak borç miktarı belirtiliyor ve borcunuzu (yada olmayan borcunuzu) kredi kartınızla ödeyebilmeniz için kredi kartı bilgileriniz isteniyor. Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda da dolandırılmış oluyorsunuz.ajans32

Isparta’da da sık sık benzeri durumların yaşandığını tespit eden TTnet konuyla ilgili bir açıklama yapma gereği duydu.

TTnet’den yapılan açıklamada “Son günlerde bazı müşterilerimizin farklı telefon numaralarından “TTNET Müşteri Hizmetleri” adı altında arandıkları ve farklı gerekçeler kullanarak kendilerinden kredi kartı bilgilerinin istendiği tespit edilmiştir. TTNET A.Ş. tarafından 444 0 375 TTNET Müşteri Hizmetleri haricinde başka bir numaradan arama yapılmamaktadır.
444 0 375 TTNET Müşteri Hizmetleri yetkilileri tarafından yapılan aramalarda hiçbir zaman kredi kartı, şifre gibi özel bilgiler sorulmamaktadır.

TTNET A.Ş., müşterilerinden e-posta yoluyla hiçbir şekilde bilgi talep etmemekte ve kişisel bilgilerinin tamamını istememektedir.

TTNET A.Ş. sadece son ödeme tarihi geçmiş ama henüz faturasını ödeyememiş abonelerimize Sesli Yanıt Sistemi (IVR) ile otomatik arama yaparak borcunu hatırlatmaktadır. Bu aramalarda abonelerimiz, eğer uygun görürlerse telefon tuşlarını kodlayarak sesli yanıt sistemindeki ilgili menü aracılığıyla kredi kart bilgisini sadece kendisi kullanarak fatura borçlarını ödeyebilmektedir. Ancak bu işlem sadece sesli yanıt sistemi aracılığıyla yapıldığından abonelerimizin, bu işlem esnasında Müşteri Hizmetleri yetkililerimizle hiçbir şekilde teması olmamaktadır.ajans32

Müşterilerimizin, bu tür kötü niyetli kişilerin dolandırıcılık faaliyetlerinden dolayı zarar görmemesi için benzeri durumla karşılaştıklarında, herhangi bir bilgi vermeden ve sisteme bilgi girişi yapmadan görüşmeyi sonlandırmalarını tavsiye ederiz. Saygılarımızla” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum