Dolar Güne Rekorla Başladı

Dolar bankalar arası işlemlerde tarihi zirvesi olan 2.0989 TL'yi görerek güne başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Aralık 2013 10:00
Dolar Güne Rekorla Başladı

Piyasalarda yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun etkisi devam ederken dün rekora yakın seyreden dolar bugünü rekorla açtı. Dolar bankalar arası işlemlerde tarihi zirvesi olan 2.0989 TL'yi görerek güne başladı.

REKORUNU YENİLEDİ
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından yükselişe geçen ve geçtiğimiz hafta 2.0980 TL ile rekor kıran dolar bu sabah rekorunu yeniledi.
Bankalararası işlemlerde güne 2.0989 TL ile başlayan dolar böylece tarihi rekorunu kırmış oldu. Dolar şu dakikalarda ise 2.0970 TL'den seyrediyor.

BAŞÇI'NIN KONUŞMASI KRİTİK
Öte yandan doların rekor kırdığı bugünde Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın açıklamaları piyasalar tarafından takip edilecek. Erdem Başçı'nın yılın son toplantısında özellikle dolar kuru konusunda ne diyeceği merakla bekleniyor.
Merkez Bankası Başkanı en son Gaziantep'te konuşmuş bu konuşmasında Türkiye'ye yabancı portföy girişleri olması halinde TL'nin değerinde "kimsenin beklemediği artışlar" olabileceğini söylemişti.

BORSA 5 GÜNDE YÜZDE 8 DÜŞTÜ
Piyasalarda rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun yarattığı dalgalanma borsada da kendisini hissettiriyor. Borsa operasyonun başladığı 17 Aralık Salı gününden bu yana yüzde 8,01 düşerek 68 bin 86 puana kadar düştü. Borsa bu düşüşüyle diğer gelişmekte olan ülkelerden de olumsuz ayrıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.