Dolar ve Euro Haftaya Rekorla Başladı

Geçtiğimiz hafta 2,23 TL'nin üstüne çıkarak rekor kıran dolar, 2.2505 TL ile yeni rekora ulaştı. Euro ise 3,04 TL'yi geçti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ocak 2014 13:09
Dolar ve Euro Haftaya Rekorla Başladı

Piyasalarda yeni hafta rekorlarla başladı. Cuma günü rekorunu yenileyen dolar haftaya 2.24 TL'yi de geçerek başladı. Doların yeni tarihi rekoru 2.2505 TL oldu.

Euro/TL kurunda da yeni rekor seviye görüldü. Euro 3,04 TL'ye kadar yükselerek tarihi rekora ulaştı.
Yüzde 50 dolar yüzde 50 de euro kurundan hesaplanna döviz sepeti de 2,6434 TL ile tarihi rekorunu gördü.

Dolar ve euroda rekor seviyelerin görülmesini uzmanlar artan siyasi gerginlik ile birlikte Merkez Bankası'ndan faiz hamlesi beklenmemesine bağlıyor.

MERKEZ'İN KARARI BEKLENİYOR
Artan kur karşısında Merkez Bankası'nın 21 Ocak'taki Para Politikası Kurulu'nda faiz oranlarını değiştirip değiştirmeyeceği merak konusu oldu. Birçok Ekonomist faiz oranının değiştirilmeyeceğini tahmin ediyor. Yüzde 7.75'te bulunan faiz koridorunun üst bandında ise ekonomistlerin bir kısmı 25-50 baz puanlık artış bekliyor.

Uzmanlar Merkez Bankası'nın faiz silahını kullanmaması durumunda döviz piyasalarında yeni rekorlar gelebileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.