Dolunun Faturası Ağır Oldu

Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, Türkiye’nin elma ihtiyacının dörtte birini karşılayan Isparta’da geçtiğimiz hafta etkili olan dolu yağışının elma bahçelerini vurduğunu açıkladı. Dolu felaketi Çünür Mahallesi, Sav Kasabası ve Direkli Köyünde yaşandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ağustos 2012 16:28
Dolunun Faturası Ağır Oldu

Türkiye’nin elma ihtiyacının dörtte birini karşılayan Isparta’da geçtiğimiz hafta etkili olan dolu yağışının elma bahçelerini vurduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, Elma bahçelerin yüzde 100 hasar meydana geldiğini kaydeden Başkan Kutlu, Dolu felaketinin Çünür Mahallesi, Sav Kasabası ve Direkli Köyünde yaşandığını söyledi.

Kutlu, hasar gören elmaların ıskartaya çıkarak elma suyu fabrikalarında değerlendirileceğini açıkladı.

TARIM SİGORTASI YAPTIRIN ÇAĞRISI

Çiftçilere tarım sigortalarını yaptırmaları çağrısında bulunan Kutlu, “Çiftçilerimiz tarım sigortasını önemsemiyor. Üreticimizin sadece yüzde 10’u tarım sigortası yaptırdı. Olası bir afette mağdur olunmaması için mutlaka tarım sigortasının yapılmalı. Isparta’nın iklim şartları çok çabuk değişiyor. Don, sel gibi tabii afetler çiftçimize büyük zararlar getirmektedir. Bunun için devletimizin vermiş olduğu imkanları iyi değerlendirmek lazımdır. Sigortalı olan çiftçimize devlet yüzde 50 destek vermektedir. Gerekli destek sonuna kadar veriliyor. Her şeyden önce çiftçiye çok büyük avantajlar veriliyor. Bunu iyi değerlendirmek gerekiyor. Isparta çiftçisi neden bu avantajı kullanmıyor. İş başa düşünce mi kullanılacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.