Donacağız!

Meteoroloji uyardı: Pazartesi gününden itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı hava dalgası geliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ocak 2015 17:07
Donacağız!

Özellikle salı, çarşamba ve perşembe günü Türkiye'de hava buz kesecek.
Hemen hemen tüm yurtta kar yağışı bekleniyor.

Sibirya soğuğunun ardından ise sıcaklar bu kez birdenbire yükselişe geçecek.

Bu yükseliş ve düşüş hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun yarın öğle saatlerinden sonra Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen çok soğuk ve yağışlı bir havanın etkisi altına gireceğini bildirdi.

Hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren batı bölgelerden başlayarak hafta sonuna kadar ülke genelinde hissedilir derecede (8 ila 12 derece) azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği, Hafta ortasından itibaren ise yağışların kesildiği özellikle iç bölgelerimizde oldukça soğuk gece ayazlarının etkili olacağı tahmin edilmektedir. Yurdumuzda önümüzdeki hafta boyunca görülecek çok kuvvetli sağanak yağış, kuvvetli ve yoğun kar yağışları, aşırı derecede hava sıcaklığındaki düşüşlerin, kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek rüzgarların oluşturabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın, ilgililerin ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları ve yayımlanacak meteorolojik hava tahmin raporları ve meteorolojik uyarıları takip etmeleri gerekmektedir"




ASTIM HASTALARI VE 60 YAŞ ÜSTÜ DİKKAT!
Uzmanlar uyardı; Ani hava değişiminden ve özellikle soğuktan çok etkilenecek 3 hastalık gurubu vardır. Bunlar astım, KOAH hastaları ve zatürree riski altında bulunanlardır.

Zatürree riski soğuğa fazla maruz kalındığı için artar. Özellikle 60-65 yaş üstü ve hassas bünyesi olanlar mecbur kalmadıkça sıcak ortamlarda bulunmalılar. Ve yine bu yaş grubundakiler gribal enfeksiyonlar da artacağı için kendilerini, hasta kişilerden korumalılar. Onun dışında daha önce zatürree geçirmiş kişilerde de tekrarlama olasılığı artar.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.