Dönercilere Gramaj Denetimi

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri şehir genelinde dönercilere yönelik genel temizlik ve satılan döner gramajları üzerinde denetimlerde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Eylül 2013 10:41
Dönercilere Gramaj Denetimi

Yapılan denetimlerde eksik gramajlı et ve tavuk döner satan işyerlerine yönelik zabıt varakaları hazırlanırken, vatandaşların bu tür şikâyetlerini Zabıta Müdürlüğü’nün Alo 153 hattına bildirmeleri istendi.

Isparta Belediyesi halkın sağlığını ve diğer hususları ilgilendiren konulardaki denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Zabıta Müdürlüğü ekipleri son olarak Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatları doğrultusunda şehir genelinde et ve tavuk döner satışı gerçekleştiren işyerlerine yönelik denetimde bulundu.

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce yapılan denetimlerde işyerlerinin genel temizliklerinin yanı sıra Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarifesinde belirtilen 200 gram ekmekte 100 gram döner olması gerekirken bazı döner salonlarının 80, 55 ve 37 gram döner sattıkları tespiti yapıldı. Eksik gramajlı döner satışı gerçekleştiren işyerlerine, ‘Eksik gramajlı döner sattığı ve haksız kazanç sağladığı’ gerekçesiyle Zabıta Müdürlüğü ekiplerince zabıt varakası tanzim edildi. Tanzim edilen zabıt varakalarının encümene havale edilerek gerekli yasal yaptırımların uygulanacağı belirtildi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, belediye olarak amaçlarının halka en iyi hizmeti sunmak olduğunu dile getirirken, vatandaşların bu ve benzeri şikâyetlerini günün her saatinde Zabıta Müdürlüğü’nün Alo 153 hattına bildirmelerini istedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum