Dört Nala Eğitim’de İlk Tesis Açıldı

Türkiye’de ilk defa milli eğitim bünyesinde bir okul tarafından binicilik tesisi açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Kasım 2012 10:11
Dört Nala Eğitim’de İlk Tesis Açıldı

Atabey 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Spor Kulübü Derneği tarafından açılan binicilik tesisinde ilk etapta ata sporumuz olan at binicilerine13 at hizmet verecek.

Isparta’da ilk defa Ajans32 Gazetesi’nin ilk sayısında manşetten duyurduğu binicilik tesisleri Vali Memduh Oğuz’un da katıldığı renkli bir törenle açıldı.

Vali Memduh Oğuz başta olmak üzere; SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla düzenlenen törenle açılan binicilik tesisinin bölgemize hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunuldu.

ÖĞRENCİLERİ A-SOSYAL ORTAMDAN KURTARMAK
Binicilik tesisinin Atabey 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Spor Kulübü Derneği tarafından işletileceğini belirten okul müdürü Ümit Yeter; “Amacımız öğrencilerimizi asosyal ortamlardan kurtararak ata sporumuz biniciliğini sevdirmektir. Bununla birlikte engelli vatandaşların hipoterapi ( At’la Tedavi ) yoluyla sosyal yaşama adapte olmalarını sağlamaktır” dedi.

9 AYDA TAMAMLANDI
25 bin metrekarelik alana inşa edilen binicilik tesisini 9 ay gibi kısa bir sürede tamamladıklarını belirten Atabey Kaymakamı Sedat İnci; “Amacımız, öğrencilerimizi başarılı kılmanın yanında toplum içerisinde aktif rol alan, birbirlerine saygılı ve hoş görülü davranan bireyler olarak yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Bu doğrultuda binicilik tesisimiz başta öğrenciler olmak üzere tüm halkımıza açık olacaktır.

TÜRKİYE’DE BİR İLK
Kendi alanında Türkiye’de bir ilk olan bu tesisimizin yapılmasında Sayın Valimizin bizlere vermiş olduğu destek bizler için çok önemli bir teşvik oldu. Sayın Valimizin ‘İlim Şehri Isparta’ hedefine büyük katkı sağlayacak olan bu tesisimiz, ata sporu biniciliğin yaygınlaştırılması ve geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlam bireyler olarak yetiştirilmesine çok önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

BİZE TARİHİMİZİ ANLATIR
Milli kültürümüzde at’ın çok özel bir yerinin olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz; “Biz at’ın görüntüsünü de severiz, hikayelerini de severiz ve hayatımız içerisinde ondan bir unsur bulunduğunda zamanda memnun oluruz, mutlu oluruz. Başka milletlerin ata bakışından daha farklı bir anlayışımız vardır. O bize günü anlattığı gibi tarihimiz de hatırlatır.

TÜRK’ÜN HAYATINDA ATIN YERİ BAŞKADIR
Çok iftihar ettiğimiz, gurur duyduğumuz, asla başımızı öne eğdirmeyen bir mübarek, bir mukaddes tarihe sahibiz. İşte o tarihin her safhasında milletimiz, ecdadımız at’la beraber olmuştur, at’la mücadeleyi ve hayatı bir arada sürdürmüştür. O bakımdan Türk’ün hayıtında at her zaman farklı bir yer işgal etmiştir.

Burada zor gibi görünen bu ihtimal gerçekleşince çok memnuniyet duydum. Sadece tebrik etmekle yetindiğimiz bu işi burada başarmak göründüğü gibi kolay değil. O bakımdan emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

BU BİR BAŞLANGIÇ OLSUN
Kaymakam arkadaşımız güzel bir söz söyledi, bu ilim şehrine öğrenmeye yönelik, gelişmeye yönelik, insana hizmete yönelik bu türlü faaliyetler çok yakışıyor. İnşallah bu daha büyük hizmetlerin yapılmasına bir başlangıç olur, bir vesile olur” dedi.

Açılışa Isparta’da mülteci olarak kalan Somalili Züleyha Ahmetle beraber gelen Vali Oğuz, Süleyman Demirel Üniversitesinde 800 yabancı öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, kamuoyunun dikkatini biraz bu öğrencilere çevirmesini istedi.

SOFRANIZI YABANCI ÖĞRENCİ VE MÜLTECİLERLE PAYLAŞIN
Yabancı öğrencilerin Isparta halkı tarafından misafir edilmesini isteyen Vali Oğuz; “Bizim milletimizin büyüklüğü aynı zamanda misafirperver olmasından kaynaklanır. Bir tesadüf oldu Somalili kızımız var Züleyha Ahmet, buraya onula birlikte geldik. Bu vesileyle kamuoyunun dikkatini çekmek istiyorum, üniversitemize başka ülkelerden gelen 800 öğrenci var ve ekonomik durumları iyi değil, bunlara kamuoyu lütfen ilgisini göstersin. Vilayetinizde eğer mülteciler varsa, misafir öğrenciler varsa ve siz akşam sofranızdaki bir lokmayı bunlarla bölüşmüyorsanız o zaman bunun çok ağır vebali vardır.

Konmuşların ardında tesisin yapımında emeği geçen Atabey Kaymakamı Sedat İnci, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Atabey Belediye Başkanı Ali Bal, 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Ümit Yeter, IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol ve Toroslar Yörük-Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Küçükyaman’a plaketleri verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.