DOSB'ye 40 Bin Lira Ceza

Arıtma Tesisi'ni işletme maliyetlerini karşılamakta güçlük çeken, can çekişen Deri OSB'ye 'çevre cezası' kesildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ocak 2014 10:05
DOSB'ye 40 Bin Lira Ceza

Türkiye'de olduğu gibi Isparta’da da can çekişen dericilik sektörü arıtma sisteminin işletim maliyetlerinin altından kalkamıyor.

Devlet kredisiyle yapılan ve Nisan-2013'de kabulü yapılan tam otomasyon biyolojik ve kimyasal arıtma tesisinin çalıştırılması için sarf edilen enerjinin maliyetlerini karşılamakta oldukça zorlanılıyor. Bir tarafta can çekişen sektör, elektrik ve işletim maliyetlerini karşılamakta zorlanan Deri OSB Müdürlüğü. Bu kadar olumsuzluk üzerine bir de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kesilen para cezası.

Deri OSB'nin arıtmasından değişik zamanlarda numuneler alan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, deşarj işlemlerinden eksiklik tespit etti. Arıtma tesisinde yetersiz deşarj işlemi yapıldığı kanısına varan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Deri OSB Müdürlüğü'ne 40 bin TL para cezası kesti.

Deri OSB Müteşebbis Heyet Başkan Yardımcısı ve İTSO Meclis Üyesi Eşref Bıtrak, kesilen cezaya itiraz etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ceza kesilmeden önce hiçbir uyarı yapılmadığını belirten Bıtrak, zor durumlarda altında faaliyet gösteren Deri OSB'nin bu yükün altından kalkmakta zorlanacağını söyledi. Konuyu Vali Vahdettin Özkan'la görüştüklerini kaydeden Eşref Bıtrak, cezaya idari mahkeme nezdinde itiraz edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.