Dostluk Yolu Yapılmasın Diye İmza Kampanyası Başlattılar

Dostluk Yolu yapılmasın diye imza kampanyası başlattılar

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Haziran 2016 17:34
Dostluk Yolu Yapılmasın Diye İmza Kampanyası Başlattılar

Burdur – Isparta Dağ Yolu’nun 14 kilometre mesafeye düşürülerek, bölünmüş yol olarak yapılmasına yönelik tepkiler dinmiyor.
Son olarak hafta sonunda görevden alınan Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok tarafından açıklanan yol projesi konusunda Burdur’da birçok STK temsilcisi ve siyasi parti başkanı açıklamalarda bulunarak görüşlerini ortaya koymuştu. Olaya bu kez internet üzerinden imza kampanyası başlatanlar da dahil oldu.

DAĞ YOLU YAPILMASIN DİYE ELEKTRONİK İMZA KAMPANYASI!
Geçen hafta sona erdiği düşünülen olayla ilgili bu kez change.org isimli internet sitesi üzerinden, “Burdur’u Isparta’nın ilçesi olmaktan kurtar” başlığı altında adeta cahilliği temsil eden bir imza kampanyası başlatıldığı ortaya çıktı.
Burdurlu bir vatandaş tarafından başlatılan kampanya kapsamında, duruma tepki gösterenlerden alındığı tahmin edilen türde bir açıklama yayımlandığı gözlendi.
Yapılan geniş açıklamada, projenin masum olarak ortaya atıldığı ve tehlikeli boyutlara ulaşacağı iddia edildi. Bu durumun basit bir olay olmadığı belirtilen kampanya açıklamasında, Burdur’un gelişmeye başlaması sürecindeki yol yapımının bu durumu baltalayacağı yönündeki görüşlere yer verildi.
Adeta iki şehir arasında bir çatışma ortamı yaratılmaya çalışıldığı gözlenen imza kampanyasının, 350’nin üzerinde kişi tarafından onay görmüş olması da dikkat çekti.

O YOL YAPILSA DA YAPILMASA DA YİNE KULLANILACAK!
Öyle ki, Burdur – Isparta arasında yapılacak olan bölünmüş çift yolunu yine Burdur ve Ispartalılar kullanmaya devam ediyor.
Hal böyle iken, birçok kazanın meydana geldiği yol yapımına dar bir bakış açısıyla karşı çıkan insanlar; sanki şehrin etrafına duvar örebilecekmiş gibi, bu tür gereksiz kampanyalara imza atıyor.
Sonuç olarak, dağ yolu konusunda görüşünü ortaya koyan Karayolları Bölge Müdürü’nün görevden alınışının ikinci gününde böyle bir paylaşımın yapılmasının gereksiz olduğu alenen ortada iken, o yol yapılsa da yapılmasa da; özellikle iki şehirdeki vatandaşların da yolu kullanacağı herkes tarafından biliniyor. Özetle, dağ yolu yapılsa da yapılmasa da Burdur’un gelişmemesi halinde bu yol bir şekilde kullanılacak.

SANKİ DUVAR ÖREBİLECEKLERMİŞ GİBİ..!
Yolun yapımı bir hizmet olarak algılanırsa, o yolda meydana gelen can kayıplarının ve fazla mesafe kat edilmesinin de önüne geçilebilecek.
Burdur’un gelişmesine katkı sunmayan insanların, bu tür çatışma oluşturan kampanyalardan imtina etmesini dileyerek, mantıklı düşüncelerle hareket etmelerini diliyoruz…
Kimsenin Burdur etrafına duvar örmek gibi bir lüksünün olmadığını hesaba katacak olursak, şehrin gelişmemesi durumunda o yolun hiç kimseye etki etmeyeceğinin altını çiziyoruz…

BARDAĞA DOLU TARAFINDAN BAKARAK GELİŞMEK…
Daha önce de belirttiğimiz gibi, burada gelecek olan hizmeti engellemek yerine, Isparta’dan bir şeyler kapabilmek veyahut oradaki ‘70 binin üzerindeki öğrenciyi Burdur’a nasıl çekebiliriz?’in derdine düşülmesi görüşünün daha sağlıklı olacağını savunuyoruz…

TALİHSİZ GEREKÇE!
İşte, o dar düşünceli kampanyanın mantıklı gelmeyen gerekçesi;
“Burdur-Isparta arasının 14 km ye düşürecek Dostluk Yolu adında proje başlatılmış durumdadır. Herkese bu proje çok masum olarak anlatılmaktadır. Sözde bu proje 2 şehri birbirine yakınlaştırmakta, dostluk ilişkileri en üst düzeye çıkacaktır. Ama bu proje göründüğünden çok daha tehlikelidir. Burdur'umuzun gelişememesinin en önemli nedeni çevresindeki Antalya ve Isparta gibi şehrimizden daha gelişmiş şehirlerin olmasıdır. İş adamlarımızın şehrimize yatırım yapmaması da Burdur'u gelişemeyen küçük bir şehir olarak bırakmaktadır. Şehrimizin imkanlarının az olması nedeniyle insanımızın en ufak bir şeyde pek tabi Isparta'ya gitmeye zorunlu kılmaktadır. Örneğin şehrimizde bir AVM bile olmaması öğrenci şehri Burdur'umuza utanç kaynağı olarak görünmekte öğrencilerimiz en yakın şehir Isparta'ya gitmektedir. Son dönemde ticari olarak gelişmeye başlayan Burdur'umuzun Dostluk Yolu adı altında fiilen Isparta'nın ilçesi haline getirecektir. Üniversitenin Burdur'a uzaklığı 7 km iken Isparta'nın uzaklığı 14 km olacak olması da düşündürücüdür. En büyük eksiğimiz ise şehrimizin bu projenin tehlikesini anlayamamış olmasıdır. Bu projeyi başlatmış olmamdaki neden de halkımızın bu projenin tehlikesini anlatmak ve Burdur'umuzu fiilen Isparta'nın ilçesi haline getirilmesini önlemektir. Siz değerli vatandaşlarımızdan da bu projeye destek vermenizi istemekteyim. Desteğiniz için teşekkür ederim”.
kaynak: hbr15.com-Feti KILIÇ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum