Dövizle Kiralama ve Satış Yapılamayacak

Dövizle Kiralama ve Satış Yapılamayacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Eylül 2018 23:09
Dövizle Kiralama ve Satış Yapılamayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AVM ve gayrimenkullerde dövizle kiralama ve satış yapılmaması için çalışma başlattıklarını belirterek; “Hukuki süreçleri çalışıyoruz. Konuyu en kısa sürede Meclis’e getireceğiz” dedi.

Hükümet, ekonomiye yönelik saldırıların ardından dolarizasyona önlem almak için harekete geçti. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AVM'ler ile gayrimenkullerde dövizle kiralama ve satışın önüne geçmek için gerekli adımları en kısa sürede atacaklarını söyledi. Albayrak, "Bir kısım kredi döviz riskiyle ilişkili olan portföyü ayıracak şekilde çalışıyoruz. Bunu en kısa sürede Meclis'e getireceğiz. Bu konuyla ilgili toplumda da zaten ciddi bir talep var. Detayları, hukuki süreçleri çalışılıyor şu an" dedi.

Türkiye ekonomisinin dolarla çökecek kadar güçsüz bir ekonomi olmadığını vurgulayan Bakan Albayrak; “Bayramda uluslararası piyasalar açıktı. Herhangi operasyonel bir saldırı görmedik. Yaşadığımız süreçler bize çok farklı şeyler öğretiyor. Ekonomide artık tüm kurumlar, piyasalar ile sürekli teyakkuzda olunması gereken bir döneme girdik. Reflekslerinizin güçlü olması gerekiyor. Bu süreçlerden çok farklı dersler çıkarıyoruz. Türkiye ekonomisinin, finansal mimarisinin, sisteminin değişimi ve dönüşümü için çok daha güçlü bir yapıya kavuşması için bu süreci fırsat olarak görüyoruz. Türkiye'ye has bir durumdan ziyade küresel bir süreçle karşı karşıyayız. Türkiye'nin hedef alındığı noktalar yok mu? Siyasi bir argüman üzerinden manipüle etme çalışması yok mu? Var. Biz de bütün paydaşlarla, aklıselim içerisinde iletişimimizi etkin kılarak bu süreçten daha güçlü bir şekilde çıkmak için gece gündüz çalışıyoruz. Ekonomik süreci daha farklı ve yeni adımlar atarak yöneteceğiz. Her gün yeni adım atacağız. Yeni bir mimari inşa ediyoruz. İstanbul finans merkezi olacaksa piyasaların geliştirilmesi, regüle edilmesi, denetlenmesi, takip edilmesi gerekiyor.

“EKONOMİMİZE SALDIRI TERS TEPTİ”
Ekonomi ve finansal sistemle ilgili büyük bir risk görmüyoruz. Temellerimiz sağlam. Önemli olan küresel sınamalara karşı eksiklerimizi gidermek. Bu sınamalarda dalgalanmalar yaşamamak için gerekli tüm yapısal reformları, kısa-orta ve uzun vadeli stratejileri, mevzuat değişikliklerini hayata geçireceğiz. küresel süreçte yaşanan gelişmeleri fırsat olarak değerlendirmeyi amaçlıyoruz. Eylülde görüşmelerimiz var. Dünyanın dört bir tarafıyla, Fransa'dan Almanya'ya, Rusya'dan Çin'e, Katar'dan İngiltere'ye kadar çok geniş yelpazede görüşmelerimizi sürdürüyoruz.
Türkiye'ye karşı topyekûn bir saldırı olmasına rağmen ters tepti. Yaşanan süreç tamamen siyasi. Türkiye'nin ekonomik göstergelerinde, temel parametrelerinde bir değişim yok. Siyasi bir türbülans olduğu konusunda herkes mutabık.

DÖVİZLE KİRAYA SON
Bizler finansal sistemle uyumlu bir şekilde reyting kuruluşlarıyla da açık, şeffaf, objektif iletişimle ilişkilerimizi yürütmek istiyoruz. Ama sadece son üç aydaki adımlara baktığımızda hakikaten insanın aklına çok farklı şüpheler düşüyor. Dünyada örneği yok. Türkiye'yi 2000-2001 yılının seviyesine düşürmeye çalışıyorlar. O günün Türkiye'si ile bugünkü ekonomi karşılaştırılmayacak seviyede.

YENİDEN VERGİ BARIŞI " YAPMAYIZ
Bakanlığım döneminde bir daha böyle bir vergi barışı olmayacak. Biz daha yalın ve tabana yayılmış vergi sistemi için çalışıyoruz. Bundan sonra artık kimse vergi affı, vergi barışı beklemesin” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.