Down Sendromlu Çocuklarda Fizyoterapi Sempozyomu

Süleyman Demirel Üniversitesi Fizyoterapi ve Engelsiz Yaşam Kulübü tarafından “Down Sendromlu Çocuklarda Fizyoterapi Yöntemleri” konulu bir seminer düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ocak 2013 13:33
Down Sendromlu Çocuklarda Fizyoterapi Sempozyomu

Diş Hekimliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen semineri, Hollanda’lı Fizyoterapist Jacqueline C.Van Der Veen Altan verdi. Seminere, SDÜ mezunu Fizyoterapist Didem Çoban, akademisyenler, öğrenciler, Down Sendromu hastaları ve aileleri katıldı.

SDÜ’de bir avuç yürekli Fizyoterapi ve Engelsiz Yaşam Kulübü öğrencilerinin destek verdiği seminerde hayatta olması istenmeyen ama var olan down sendromlu çocuklara nasıl yardımcı olabiliriz ve ailelerine yol gösteririz diye harekete geçti.

Buradan hareketle Down Sendromlu Çocuklarda Fizyoterapi Yöntemleri konusunda bir seminer düzenlendi. Seminerde öğrenci ve konuklara down sendromlu küçük çocuklarda fizyoterapinin nasıl yapılması gerektiği anlatıldı. Geçen günlerde gerçekleştirilen seminerde down sendromunda erken teşhis ve iyi bir eğitimin önemli olduğuna dikkat çekildi. Fzt. Altan, erken başlanan eğitimle hastaların zeka seviyelerinde önemli bir yükselme olduğunu belirterek bu eğitimler sayesinde hastaların hayatlarını normal bireyler gibi sürdürebileceklerini, meslek sahibi olabileceklerini söyledi. Konuşmasında, tedavi yöntemlerine de değinen Altan, tedavi sürecinde ailenin önemli bir role sahip olduğunu vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.