D&R, Idefix ve Prefix'i Satın Aldı

Türkiye’de eğlence perakendesinin lideri olan D&R, Türkiye’nin en büyük online satış platformlarından Idefix ve Prefix’i 11.5 milyon TL’ye satın aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2013 15:47
D&R, Idefix ve Prefix'i Satın Aldı

Satış işleminin tamamlanmasıyla birlikte Idefix ve Prefix markalarının sahibi Elektronik Bilgi İletişim Hizmetleri Reklamcılık ve Ticaret A.Ş.’nin hisselerinin tamamı Doğan Müzik Kitap Mağazacılık Pazarlama A.Ş.’ye geçti. Doğan Holding tarafından yapılan açıklamada, D&R’ın bu satın almayla en büyük mağazası olarak tanımladığı D&R online satış mağazasını büyütmüş olduğu kaydedildi. Şirket, Prefix’i satın alarak online toptan satış kanalına da giriş yaptı.

2013 HEDEFİ 136 MAĞAZA
Dijital mecraların perakende sektörüne sunduğu büyüme fırsatlarını değerlendirmeye önem verdiklerini belirten Doğan Holding İcra Kurulu Başkanı Yahya Üzdiyen, “16 yıl önce kurduğumuz D&R, bugün Türkiye’de eğlence perakendesini tanımlayan markadır. Markamızı daha da güçlendirmek için önümüzdeki dönemde hem mağaza sayımızı arttırmayı hem de hızlı büyüyeceğini öngördüğümüz online eğlence perakendesindeki yatırımlarımıza yenilerini eklemeyi hedefliyoruz. Bugün itibariyle Doğan Grubu’nun birer üyesi haline gelen Idefix ve Prefix de bu anlamda gücümüzü arttıracak, markamıza katkı sağlayacak iki büyük ve önemli platform. Bununla birlikte toplam 48 bin metrekarelik 126 mağazasıyla hizmet veren D&R’ın, 2013 yılsonunda toplam 54 bin metrekarelik 136 mağazaya ulaşmasını planlıyoruz” dedi.

CD, kitap satış ve dağıtımı yapan www.idefix.com web sitesinin yıllık ziyaretçi sayısı 16 milyonu buluyor. www.prefix.com.tr web sitesinden ise toptan satış yapılıyor. www.idefix.com ve www.prefix.com.tr web siteleri üzerinden 2012 yılında 24 milyon TL net satış yapıldı. Bu satışın yüzde 56’sı 200 bin adet siparişle www.idefix.com web sitesi üzerinden gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.