Dr. Cahit Ağçal 'Aşırı Sıcaklara Dikkat'

Sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve olmaları gerektiğini söyleyen Isparta Özel Davraz Yaşam Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Cahit Ağçal...

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Temmuz 2011 13:27
Dr. Cahit Ağçal 'Aşırı Sıcaklara Dikkat'

Sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve olmaları gerektiğini söyleyen Isparta Özel Davraz Yaşam Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Cahit Ağçal, "Sıcaklık ve nem oranının artması, güneş ışınlarının direkt gelmesi, özellikle kalp-damar, astım ve tansiyon hastası olanlar için büyük tehlike oluşturuyor" dedi.

Dünyada her yıl milyonlarca insanın kalp ve damar hastalıklarından yaşamını yitirdiğini ifade eden Isparta Özel Davraz Yaşam Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ağçal, "Sıcaklık ve nem oranının artması ve güneş ışınlarının direkt gelmesi, özellikle kalp-damar, astım ve tansiyon hastası olanlar için büyük tehlike oluşturmaktadır" dedi.

Dr. Ağçal, kalp-damar, astım ve tansiyon hastası olanların sürekli kendilerini izlemeleri ve anormal bir durum halinde doktorlarıyla bağlantı kurmaları gerektiğini belirterek, "Hava sıcaklığının arttığı dönemlerde, mümkün olduğunca serin yerler tercih edilmeli, yeterli miktarda sıvı alınmalı ve beslenme düzeyi de hafif tutulmalıdır" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.