DSİ Toprağı Suyla Buluşturmaya Devam Ediyor

DSİ Toprağı Suyla Buluşturmaya Devam Ediyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Temmuz 2018 11:33
DSİ Toprağı Suyla Buluşturmaya Devam Ediyor

DSİ Genel Müdürlüğü’nün Isparta yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Güller diyarı Isparta’ya yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Isparta’da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.
Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projelerinden Isparta ili de nasibini aldı.

Su ve su kaynaklarını muhafaza eden bilinçli sulama yapan ve suyu bilinçli kullanan toplumların, gıda ve tarımda yerini sağlamlaştırdığının altını çizen DSİ Genel Müdürü Murat ACU; ‘ Tarlada ürün yetiştirmede suyun önemi ve sulama sisteminin seçimi, Tarla bakımı kadar su imkânlarının değerlendirilmesi mevcut suyun en iyi şekilde kullanılması da çok önemlidir. DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama projelerinin devreye girmesiyle birlikte tarımın gelişmesine paralel olarak makineleşme ve tarım endüstrisinde yaşanan gelişmeler bu alanlarda da yeni istihdam imkânlarının oluşmasını sağlayacaktır.

Diğer taraftan modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. ’dedi.

Güller Diyarı Isparta’ya Yatırımlar Devam Ediyor
Çalışmaları devam eden Eğirdir Sorkuncak Barajı tamamlandığında 2.920 dekar tarım arazisini suya kavuşturacağını belirten DSİ Genel Müdürü Murat ACU, Sorkuncak Barajının Sulama inşaatı tamamlanmış olup 31 metre yüksekliğinde inşa edilen baraj inşaatında da çalışmalar hızla devam etmektedir. ’dedi.

Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak
Baraj inşaatının tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte bölge insanına yıllık 4.380.000 TL katkı sağlanacağının altını çizen DSİ Genel Müdürü Murat ACU Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.