Duble Yol İsteği Geri Çevrildi

Antalya Dereboğazı duble yol isteği ötelenen Isparta'nın ilçeleri birbirine bağlayan ağların duble yol olması yönündeki talebi de boşa çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ocak 2013 15:41
Duble Yol İsteği Geri Çevrildi

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Ruhi Sagen’e talebini iletti. Bayram, “Senirkent Yalvaç Şarkikaraağaç Uluborlu olarak bir isteğimiz var. Mutlaka o yolun duble yol programına alınması gerekiyor. O yol duble yol olduğunda Isparta turizmi de kazanacak. O bölgedeki bütün yerleşim birimleri kazanacak. Ekonomik anlamda yakıt tasarrufu sağlanacak. Keçiborlu’ya kadar olan bölüm zaten duble yol. Geride 85 km’lik bir mesafe kalıyor” dedi.

İLERİDE DUBLE YOL OLURSA SIKINTI ÇEKİLMEYECEK
Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Ruhi Sagen, Senirkent, Uluborlu, Yalvaç güzergahı yol genişletme çalışmasının Genel Müdürlükçe ihale edildiğini ama duble yol olarak planlanmadığını söyledi. Sagen, “Eğirdir Şarkikaraağaç yolunun da duble yol olması isteniyor orası da duble yol olarak planlanmadı. Ama yapılan proje duble yola göre. Tek yol yapılacak ileriki tarihte duble yola çevrilirse çok fazla sıkıntı olmayacak. Bu yıl içinde projenin ihale edileceğini sanıyorum” diye konuştu.

DSİ KÖPRÜSÜ SORUN OLDU
Öte yandan toplantıda Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, şehrin içinden geçen yolla ilgili sıkıntılarını aktardı. Özmeral, “Isparta’nın karayolları bakımından en mağdur ilçesi Eğirdir’dir. Eğirdir’den geçen karayolunu imar tadilatları ihaleleri yapıldı. Karayolları binlerce km yolu yapabiliyor. Şehrimizden geçen karayolu yapacak güçsüzlüğü gösteremez. Ama dört yıldır Belediye olarak hizmet götüremiyoruz. Halkımıza Miskinler’den başlayıp Kemerköprü de sona eren bu yolun karayolunu olduğunu anlatamıyoruz. Kırbaçlanıyoruz. 1950’li yıllarda yapılan DSİ’nin regülatör köprüsü var. Gölden 70 metre beride 4 metre genişliğinde bir köprü.

Bu köprünün sadece genişletilmesi gerekiyor. Bu yolun neden yapılamayacağı açıklanmıyor. Karayolları yapamıyorsa gölün ağzından Kovada kanalını beslemek üzer 12 metre genişliğinde köprüyü DSİ yapabilir” dedi. Buna karşılık Ruhi Sagen, “Ancak ve ancak bakım yapabiliyor. Göle dolgu yapılamıyor ondan dolayı yapamıyoruz. 3 senedir müteahhitte bekliyor. Hatta feshetme konusu gündeme geldi. Yoksa 12 metre köprüyü Karayolları yapabilir. Maalesef Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu bakım hizmeti yapılabileceğini söylüyor” yanıtını verdi.

DURAK İÇİN CEPLER DÜŞÜNÜLMEMİŞ
Son olarak Vali Yardımcısı Niyazi Can, Karayolları Bölge Müdürü Ruhi Sagen’e “Şehir merkezinde 16 km’lik geçiş çalışması tamamlandı. Halk otobüslerini geçtiği güzergahta yolcu indirme bindirme cepleri düşünülmemiş. Sık sık kazalar, can kaybı oluyor. Bu konuda tedbir alınmasını istiyoruz” talebini iletti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum