Düğüm Noktası Çözüldü

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce Asri Mezarlık, Çünür Deresi arasındaki yağmur suyu bypass hattı çalışmaları tamamladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Haziran 2013 14:22
Düğüm Noktası Çözüldü

Çalışmanın son aşaması Asri Mezarlık önünde 4 hattın birleştirilmesiyle sona ulaşıyor. Buradaki ana bağlantının yapılmasıyla birlikte daha önceden Işıkkent Mahallesi’nden şehir merkezine gelen yağmur suları yön değiştirerek Çünür Deresi’ne akıtılacak.

Bu çalışmayla birlikte yukarıdan gelen yağmur sularından Gülistan Mahallesi’nde bulunan evlerin de su baskınlarının önüne geçildi. Diğer bir çalışmada Fatih Mahallesi’nde yapılıyor. Burada da daha önce yağmur suyu bypass hattı yapımı tamamlanan cadde üzerinde yağmur suyu ızgara çalışmaları sürdürülüyor.

Bu bölgedeki altyapı çalışmalarının da tamamlanmasıyla Fatih ve Zafer Mahallerindeki su baskınları da tarihe karışacak. Çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Büyük bir afet olmadığı müddetçe Gülistan, Fatih ve Zafer Mahallelerimizde de su baskınları tarihe karışmıştır. Başta bu mahallerimiz olmak üzere tüm Isparta’mıza hayırlı olsun” dedi.

İlk olarak Asri Mezarlık önünde gerçekleştirilen ana hat bağlantı çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çok zor olarak görülen bir çalışmayı tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Asri Mezarlık Çünür Deresi arası yağmur suyu bypass hattının kış aylarında yaptıkları çalışmalarla bugünlere getirdiklerini ve son çalışmanın yapıldığını dile getirdi.

Yine geçen aylarda şehrin doğu bölgesindeki 3 noktada 80’lik borularla yağmur suyu bypass çalışmalarını tamamladıklarını ve bu bölgedeki suların Sav Deresi’ne tahliyesinin sağlandığını söyledi. İhale ile 5.5 milyon liraya tamamlanacak bir işi kendilerinin belediye imkanlarıyla 1.4 milyon liraya mal ettiklerini ifade eden Başkan Günaydın, Asri Mezarlık bölgesinde yer yer 10 metreye ulaşan derinliklerde çalıştıklarını anlattı.

Isparta’nın altyapısıyla 81 ile örnek bir şehir olacağını söylediklerini ve bunda da önemli bir düğüm noktasını daha çözdüklerini kaydeden Günaydın, “Bu çalışmalarımızla şehrin batı bölgesindeki sıkıntıları da gidermiş olduk. Bu çalışmaları kendi personel ve ekipmanlarımızla gerçekleştirdik. Yüksek maliyetli işlerin içinden kendi imkânlarımızla çıkmasını bildik. Gülistan Mahallemizde sel, su baskınları tarih oldu” şeklinde konuştu.

Buradaki çalışmanın ardından yine bypass hattının başladığı mahallelerden birisi olan Fatih Mahallesi’ndeki yağmur suyu hat bağlantı çalışmalarını inceleyen Başkan Günaydın burada da, “Fatih ve Zafer Mahallemizdeki cadde ve sokaklarımızı sel su alıyordu. Bunların çözülmesi zor deniyordu. Bunları yaparak hem şehrimizi rahatlattık, hem de bu sokaklarımızı kurtardık. Fatih ve Zafer Mahallelerimiz de de su baskınları yaşanmayacak. Buradaki ızgara bağlantıları da yapılıyor. Halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum