Dün İtirazı Olmayanlar Bugün Siyasi Polemik Konusu Yapıyorlar

Dün İtirazı Olmayanlar Bugün Siyasi Polemik Konusu Yapıyorlar

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ağustos 2015 12:41
Dün İtirazı Olmayanlar Bugün Siyasi Polemik Konusu Yapıyorlar

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, İl Özel İdaresi mülkiyeti üzerine yapılacak 5 bin öğrencilik yükseköğrenim yurt kampusu projesini eleştiren MHP kanadına cevap verdi.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, İl Özel İdaresi'nin Mensucat Fabrikası arkasındaki taşınmazı üzerine yüzde 7 kat karşılığı oranında özel bir şirket tarafından yapılacak 5 bin kişilik öğrenci yurdu projesiyle ilgili eleştirileri anlamsız bulduğunu söyledi. İhale sürecinin açık ve şeffaf bir şekilde yürütüldüğünün altını çizen Bilgiç, "Basın İlan Kurumu, resmi gazeteler, yerel gazetelerde yayınlandı. İhale yapıldı, askıya çıktı, itiraz süreleri vardı. Kimsenin itirazı yoktu" dedi.

HEMŞEHRİLERİMİZİN KAPISINI ÇALDIK

AK Partili Bilgiç, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Bu süreç bugün başlayan bir süreç değil. İl Özel İdaresi'nin atıl bir arazisi vardı. Mensucat Fabrikası arkasında. Değerlendirilmesi ve kamu yararı proje yapılması için uzun süre görüşmeler yaptık. En temel ihtiyaçlarından birisi, öğrencilerimizin barınma ile ilgili problemleri var. 10 binin üzerinde yurt açığımız var. Biz bunları KYK'nin yedek sıralamalarından ve diğer taleplerden biliyoruz. Ispartalı hemşehrilerimiz, hem il içi hem il dışındakiler biraraya gelerek memleketimize faydalı bir proje üretsinler anlamında kapılarını çaldık. Çocuklarımızın sıkıntılarından bahsettik. 'Gelin bunları yapın' diye tekliflerde bulunduk. İstanbul'da işadamlarımızla toplantılar, yemekler oldu. Önce niyetlendiler. 800 bin m2'lik bir arazi bütünü. Kamu yararı denilmiş büyük bir bölümü Sosyal Güvenlik Kurumu'na bedelsiz olarak tahsis edilmiş. Süleyman Demirel Botanik Parkı denilmiş, onun tahsisi yapılmış. Hatta özel şirket olmasına rağmen Isparta Mensucat'a istihdam imkanı getireceği için yüzde 1'in altına düşen bir hisse ile 420 dönüm arazi tahsis edilmiş. Amaç Isparta'da istihdam oluşturmak, ticaret hayatını geliştirmek.

KAMU YARARI PROJESİDİR

Ispartalı hemşehrilerimize böyle tahsis yapabilirmiyiz diye düşündük ama olmadı. Belediyeye müracaatlarımız oldu. Basın İlan Kurumu, resmi gazeteler, yerel gazetelerde yayınlandı. İhale yapıldı, askıya çıktı, itiraz süreleri vardı. Kimsenin itirazı yoktu. Bugün 'yüzde 7 olur mu' diyorlar. Belki olur. Ama bu bir kamu yararı projedir. Burada daha yüksek oranları konuşamazsınız. Ticari alanlarda ve konut alanlarınad bunu konuşursunuz. Burada ne ticari ne de konut alanı var. Sadece ve sadece yurt alanıdır. Açık bir ihaledir. Katılanlar da belli. Sayın Belediye Başkanı da, bu konuda konuşan arkadaşlar da bu ihalenin resmi gazetede yayınlandığını, yerel gazetede çıktığını tarihi ve saatiyle biliyorlar. O gün hiçbir şey söylemeyenler bugün polemik konusu olarak yapıyorlar. Bu son derece önemli bir yatırım.

HEDEFİMİZ 100 BİN ÖĞRENCİLİ ÜNİVERSİTE

Sadece bununla kalmıyoruz. Üniversitemizin geçen yıl Kredi Yurtlar Kurumu'na tahsis ettiği 60 dönüm arazi var. Proje süreci başlatıyor. Akfen 7 bin kişilik yurt yapmak istiyor. Yapsın, çünkü büyük ihtiyaç. Kendi adıma söylüyorum. Elimden gelen her türlü desteği veririm. Bizim çocuklarımıza barınma altyapısını sunmalılıyız. Bugün SDÜ 72 bin öğrenci olduk. Hedefimiz 2.üniversite. 100 bin öğrenci. İsterdim ki Özel İdare ile birlikte bu yurdu Ispartalı hemşehrilerimiz yapsın. Belediyeden ve ITSO'dan arsa ile ilgili değerlemeler yapılmış, bedeli belli. Bugün arsanın 11 bin m2'si sizde. Yüklenici arsa bedelinin üzerinde bir harcama yaparak yurt yapıyor bir de siz bunu 15 yıllığına kiralıyorsunuz. 5 bin kişilik Türkiye'nin en büyük yurt projesini yapıyorsunuz. Ve burası Kredi Yurtlar Kurumu'nca işletilecek. Böylesine önemli bir projeyi bu şekilde tartışmaya açılmasına üzülüyorum. Özel yurtların da sayıları artmalı, standartlar yükselmeli. Çap bekliyoruz. Sayın Başkanın masasındaymış. Bugün-yarın olacaktır. Olmadı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alırız. Neticede ruhsat aşamasına geldiğinde ciddi harçlar var. Belediyeden talep edilecek. O zaman İl Özel İdaresi devreden çıkacak. Bugün böylesi önemli bir proje üzerinde bu şekilde polemik yaratmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Keşke daha başka projeleri üniversite bağlamında hayata geçirebilsek."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum