Dünden Bugüne Pisidia ve Antik Olimpiyat Oyunları

Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı-Türkiye Ulusal Ajans’ı tarafından desteklenen “Ispartalı Gençler Olimpiyatların İzinde” adlı gençlik projesi tarafından Isparta İl Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda konferans düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Nisan 2014 14:23
Dünden Bugüne Pisidia ve Antik Olimpiyat Oyunları

Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı-Türkiye Ulusal Ajans’ı tarafından desteklenen “Ispartalı Gençler Olimpiyatların İzinde” adlı gençlik projesi tarafından bugün Isparta İl Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda ‘ Dünden Bugüne Pisidia ve Antik Olimpiyat Oyunları’ konulu Konferans düzenlendi.




Konferansa konuşmacı olarak Süleyman Demirel Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özhanlı, Arkeoloji bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Fikret Özcan, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kaşka, Eskiçağ Tarihi Anabilim dalı Başkanı Abdurrahman Uzunaslan Pisidia ve antik oyunlar hakkında sunumlar yaptılar. Isparta Müzesi Müdürü Mustafa Akaslan ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü personeli de konferansta hazır bulundular. Ayrıca Avrupa Birliği Projeleri Uzmanı; Ahmet Cançelik’te AB Projeleri ve Eurodes konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Konferansa SDÜ tarih ve arkeoloji topluluğu öğrencileri, Proje uygulama okulu Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi öğrencileri ve Koç olarak projede yer alan Tarih Öğretmeni Mehtap Kartalcık da katıldı.



AJANS32’YE PLAKET
İki oturum halinde gerçekleşen konferansta projenin medya sponsoru Ajans32’ye de projeye katkılarından dolayı plaket verildi. Plaketi Ajans32 adına Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Bora Tüfekli aldı.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum