Dünya Çocuklarına Galalı Veda

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkileri kapsamında Isparta’da bu yıl 2. Si düzenlenen Uluslar Arası Çocuk Şenliğine katılmak üzere 6 ülkeden gelen öğrenciler muhteşem bir gala ile ülkemize veda ettiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Nisan 2014 10:44
Dünya Çocuklarına Galalı Veda

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ekinlikleri kapsamında bu yıl Isparta’da 2.si düzenlenen olan Uluslar Arası Çocuk Şenliğine katılmak üzere Yakutistan, Moldova, Kırgızistan, Bosna Hersek, Gürcistan ve Azerbaycan’ı temsilen gelen öğrenciler Eğirdir’de düzenlenen bir gala ile ülkemize veda ettiler.

Eğirdir kapalı spor salonunda düzenlen galaya başta Isparta Valisi Vahdettin Özkan olmak üzere Eğirdir Dağ Komando Okul Komutanı Tüm General Ethem Büyükışık, Eğirdir protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Galaya damgasını buran sürpriz ise vatan savunmasında Gazi olan Mehmetçikler oldu. TSK Rehabilitasyon Bakım Merkezi Komutanlığında tedavi gören Kahraman Gaziler salona alkışları eşliğinde girdiler.

Galanın açılışında konuşan Isparta Valisi Vahdettin Özkan Kahraman Gazilerin programa katılmalarının kendilerini şereflendirdiğini belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bayramı bütün çocuklara armağan etmesinin önemine değindi.

Ardından Türk öğrenciler ile Yakutistan, Kırgızistan, Moldova, Bosna Hersek, Gürcistan ve Azerbaycan’dan gelen dünya çocukları kendi kültürlerini yansıtan danslarını, dostluk ve dünya barışı adına salondaki katılımcılar ile paylaştılar.

Görüşleri aldığımız dünya çocukları ve öğretmenleri Isparta’da çok güzel vakit geçirdiklerini belirttiler. Özellikle Azerbaycan’dan çocuklar, Türkiye’yi İkinci vatanları olarak kabul ettirttiklerini belirttiler.

Dünya çocuklarını evlerinde misafir eden Ispartalı çocuklar ise misafirperverliğini onlara en iyi şekilde gösterdiklerini belirttiler.

Gala gecesi Protokol, Gaziler, Dünya ve Türk çocukları ile salondaki vatandaşların katılımı ile muhteşem bir final ile sona erdi.



 

 



 

    

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.