Dünya Kadınlar Günü...

Dünya Kadınlar Günü...

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mart 2016 13:58
Dünya Kadınlar Günü...

KADIN (ANAM, BACIM, KIZIM, EŞİM) VELHASIL HERŞEYİMİZ...

Düşman işgaline uğramış memleketimizde İstiklal Savaşı'nın başlamasıyla, toplumun büyük ve vazgeçilmez bir unsuru olmasına rağmen, onun içindeki yerini ve kişiliğini zamanla yitirmiş olan Türk Kadını, tekrarından milli varlığını bulmuş, kişiliğini ispat etmiştir.

İstiklal Savaşı'nda Türk kadını savaş yükünün önemli kısmını büyük bir vatanperverlik ve feragat duygusuyla çekmiştir. Erkeğin boş bıraktığı bütün çalışma alanlarına yetiştikten başka, ordunun geri hizmetlerine de yılmadan kendini vermiş, muhtelif cephelerde ihtiyaç halinde silah kullanmış, ölüm kalım mücadelesinde kendisine düşen görevi şerefle yapmıştır.

Ulu Önder Atatürk 1923 ile 1925 yılları arasında yurt içinde yaptığı seyahatlerde her fırsatta kadının toplumdaki önemli yerinden ve ödevlerinden bahsetmiştir.

Türk kadını, 1933 yılında dünyada ilk defa seçme ve seçilme imkanını elde etmiş, bütün memleket çalışmalarında oy ve söz sahibi olmuştur. Böylece siyasi haklarına da sahip olan Türk kadını, hukuk alanında tam manasıyla erkekle eşit olmuştur.

Türk kadını dünyanın en ileri memleketlerinde çok zorlukla elde edilen bu haklara, Türk İnkılabının temel prensiplerinden biri olduğu için çok kısa bir devrede ulaşmıştır. Türk kadını bu imkanları veren Atatürk'e borçludur.
Dünyada her türlü insan haklarına sahip olan Türk kadını neden 21'nci yüzyılda şiddet ve zulüm görüyor? Hatta yerlerde sürünüyor. Buna cevap vermek çok zor.

Gazetelerde okuyoruz. Yılda şu kadar kadın şiddetten ölmüş, yaralanmış. Hem de çocuklarının yanında. Hem de eski kocası ve sevgili tarafından.
Ondan sonra kalkıyoruz kadınlar gününü kutluyoruz. Yapılanlar bu kadar cefakar, fedakar Türk kadınına yakışıyor mu?

Bu büyük tarihi günü anarken, Türk kadın haklarının kurtarıcısı ve dünya kadın haklarının en büyük koruyucularından biri olan aziz Atatürk'e minnet ve şükranlarımızı sunarken

ŞİDDETİN UYGULANMADIĞI BİR DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLAMAK DİLEĞİYLE...

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.