Dünya Ringlerine Isparta Yumruğu

Dünya Ringlerine Isparta Yumruğu... Bir Başarı ve Gurur Öyküsü...

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Nisan 2014 16:34
Dünya Ringlerine Isparta Yumruğu

Bora Tüfekli'nin Özel Haberi...

9 Yaşındayken dayısı aracılığıyla tanıştığı boks yıllar içerisinde Melihşah Sarıca’nın adeta yaşam felsefesi haline gelir… Çocukluğundan bu yana hayallerini süsleyen boksta azmeden Sarıca, yıllara birçok madalya, birincilik ve şampiyonluk sığdırır.



2 KEZ DÜNYA ŞAMPİYONASINDA DÖVÜŞTÜ
5 defa Türkiye şampiyonu olan Sarıca, 2 defa da ardı ardına Avrupa Birliği Şampiyonu olmayı başarır. Sarıca’nın başarıları bunlarla da sınırlı değil. 2 kez dünya şampiyonasında dövüşen Sarıca burada da ilk 8’e girmeyi başarılarına ekler…

MADALYA, BİRİNCİLİK, ŞAMPİYONLUK…
Boks hayatına 2 yıldır Isparta’da devam eden Melihşah Sarıca, Isparta’yı da boksla tanıştıran isim olur. Öğrenciler yetiştirmeye başlar. Kendisinin abone olduğu madalyalara, birinciliklere, şampiyonluklara yeni aboneler bulma amacındadır.



YUMRUĞUN PRENSESİNİ YETİŞTİRDİ
Ve başarır da… İzmir’deyken tanıştığı Sema Çalışkan, Melihşah Sarıca’nın öğrencisi olur… Sarıca’nın başarılarına yenileri eklenmektedir artık. Şampiyonluklar, birincilikler, madalyalar artık Sarıca’nın öğrencisi ‘Yumruğun prensesi Sema Çalışkan’da birleşmiştir…

HEDEF OLİMPİYATLAR
Hem Sema Çalışkan’ın hem de hocası Melihşah Sarıca’nın hedefleri büyüktür. Sema Çalışkan Türkiye tarihinde olmayan bir şeye, Olimpiyatlarda boks branşında dövüşmeye hazırlanmaktadır…




DÜNYA RİNGLERİNDE ISPARTALI BİR KIZ
2 yıldır Sema Çalışkan’ı çalıştıran Sarıca, Isparta’ya gurur üstüne gurur yaşatmaya kararlı. Sema Çalışkan şu anda Bulgaristan’da Olimpiyatlara katılabilmek için vize almaya çalışıyor. Eğer orada başarılı olabilirse dünya ringlerindeki Ispartalı kız, Türkiye tarihinde bir ilke imza atarak Olimpiyatlara Isparta’dan katılarak Türkiye’yi temsil edecek.

ISPARTA YENİ GURURLARA GEBE
Haklı heyecanı ve gururu gözlerinden okunan Melihşah Sarıca, Boksun zor bir spor olduğunu, ancak olanak tanınırsa Isparta’da bir çok gencin meraklısı olduğu bu sporu yaygınlaştırabileceğini ve Isparta’ya yeni gururlar yaşatabileceğini söylüyor.



BU BAŞARILARDA IYAŞ’IN KATKISI BÜYÜK
Sarıca’nın Öğrencisi Sema Çalışkan’a sponsor olan IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol ve Yönetim Kurulu üyelerinin yeri ise Sarıca’da bir başka. IYAŞ’a minnettar olduğunu ve hem Isparta’nın dünya ölçeğinde tanınmasında hem de spora gönül veren gençlere cesaret aşılaması anlamında sonsuz teşekkür ediyor IYAŞ’a…

BİR TEŞEKKÜR DE SDÜ REKTÖRÜNE
Bir teşekkür de SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na geliyor Sarıca’dan… Malum Isparta’da sportif olanaklar sınırlı. Sarıca’nın ve öğrencisi Sema’nın çalışabileceği bir ring bile yok. Ama SDÜ spor salonu ve kondisyon merkezi kapılarını başarıdan başarıya koşan bu gençlere açıyor. Çalışmalar SDÜ ‘de devam ediyor.



ISPARTA BAŞARIDAN BAŞARIYA ATLAYABİLİR
Sarıca, Isparta’da boksa ilginin olduğunu ancak olanakların kısıtlı olmasından dolayı bu ilginin tam anlamıyla başarıya dönüşemediğini savunuyor. Eğer o olanaklar tanınırsa, Isparta boksta başarıdan başarıya atlayabilir.

ISPARTA BU ALANDA DÜNYAYA MEYDAN OKUR
SDÜ’nün Spor Bilimleri konusunda ki anlamlı yerini de dikkate aldığımızda bu anlamda Ispartalı gençlerin önünü açabilecek en önemli kurumun SDÜ olduğu da ortada. Rektör Hoca’nın bu konuda duyarsız kalmayacağını da düşünerek, Isparta’nın önümüzdeki dönemde ‘dünyaya meydan okuyacağı’nı düşünmek bile bizleri bu satırları yazarken heyecanlandırıyor.



3 YILA NELER SIĞDIRMADI Kİ
Melihşah Sarıca’nın öğrencisi Sema Çalışkan, bu başarıların en güzel örneklerinden bir tanesi… Dünya ringlerinde Isparta’yı yumruğuyla tanıtan Sema Çalışkan, henüz 18 yaşında… 15 yaşında başladığı boks macerasında 3 yıla neler sığdırmamış ki…

BAŞ DÖNDÜREN BAŞARI
20012 yılında 70 kilogramda Yıldızlar Türkiye Şampiyonu… 2013 yılında 69 kilogramda Genç Bayanlar Türkiye Şampiyonu… Yine 2013 yılında Maceristan’da düzenlenen Avrupa Birliği Şampiyonasında 69 kilogramda üçüncü… 2013 yılında Bulgaristan’da düzenlenen Genç Bayanlar Dünya Şampiyonasında dünya üçüncüsü… 2014 yılı Ocak ayında Türkiye Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu… Şimdi de Olimpiyatlarda Türkiye’ye bir ilk yaşatmak için Bulgaristan’da… Eğer oradan da başarıyla çıkarsa, Türkiye tarihinde ilk kez bir bayın boks alanında olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil edecek.

Ne dersiniz… Isparta bu başarıları ve daha fazlasını hak etmiyor mu?







Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum