Dünya Su Günü Kutlandı

Vali Vekili Niyazi Can, DSİ Bölge Müdürü Murat Acu, daire müdürleri, DSİ çalışanları ve öğrencilerin katılımıyla kutlanan ‘22 Mart Dünya Su Günü’ programında suyun önemi bir kez daha anlatıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2013 19:14
Dünya Su Günü Kutlandı

DSİ’nin tanıtım filmiyle başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti.

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından bu yılki konu başlığının ‘Uluslararası Su Dayanışma Yılı’ olarak belirlendiğini ifade eden SDİ Bölge Müdürü Murat Acu; “Alternatifi olmayan zaruri ihtiyaç maddelerinin başında gelen suyun önemi gün geçtikçe artarak devam etmektedir. Tüm ülkelerin sosyo-ekonomik açıdan gelişmesinde önemli bir yer tutan suyun etkili ve verimli bir şekilde israf edilmeden kullanılması, kaynakların geliştirilmesi ülkelerin kalkınması için mutlaka gereklidir” dedi.

2. Darıderesi Gölet inşaatının devam ettiğini belirten Acu; “2012 verilerine göre Isparta 18 milyon metreküp su tüketmiştir. Bunun 7 milyon metreküpü 1. Darıderesi Göledinden, 6 milyon metreküpü Eğirdir Gölünden, 5 milyon metreküpü de değişik kaynaklardan karşılanmıştır. Bütün bunları değerlendirdiğimizde Darıderesi Göledinin önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Onun için maliyeti daha da düşürecek olan 2. Darıdersi Göledini yapmaktayız” dedi.

Suyun devletlerin devamlılığı ve kalkınması bakımından önemli bir kaynak olduğunu belirten Vali Vekili Niyazi Can; “Su kaynakları çok olan ülkelerin kalkınmaları hızla olmaktadır. Buna bağlı olarak refah seviyeleri de artmaktadır.

Ülkemiz su kaynakları bakımından zengin değildir… Bu gerçek ışığında var olan su kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmamız gerekmektedir. Aksi takdirde ülkemiz kuraklıkla, buna bağlı olarak da ekonomik durgunlukla karşı karşıya kalabilir. O nedenle sürekli kalkınma için suyu ve su kaynaklarını tasarruflu kullanmalıyız” dedi.

Program; resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.