Dünya Türk Bıyığını Konuşuyor

ABD'nin ünlü yayın organı Wall Street Journal'a göre Türkiye ekonomisi "kıllanıyor."

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mayıs 2013 12:34
Dünya Türk Bıyığını Konuşuyor

Sağlık turizmi Ortadoğu ve Avrupa'dan çok insanı Türkiye'ye çekerken, bu alanlara bir yenisi daha eklendi. Wall Street Journal'ın internet sitesinde yer alan habere göre estetik ameliyatlar kounusunda Türkiye bir cazibe merkezi. Son yıllarda ise erkekler için "saç, bıyık ektirme" merkezi haline geldi.
Lokal anesteziyle yapılan bıyık ektirme işlemi yaklaşık olarak 5 bin dolara mal oluyor. Turizm acentaları bunun için "nakil paketleri" adı altında hem estetik operasyon hem deİstanbul veya Akdeniz bölgesinde turistik gezi paketleri oluşturdu.

EŞİM BU OPERASYONU İSTEDİ
Cerrahlara göre hastaların çoğu yabancı. Haberde İstanbul'un Beverly Hills'i sayılabilecek bir yerde çalıştığı belirtilen Türk cerrah, Selahattin Tulunay yaklaşık iki yıl önce bu operasyonlara başladığını ve ayda ortalama 60 operasyon gerçekleştirdiğini belirtti.

Irak'tan operasyon için gelen 34 yaşındaki iş adamı "Bıyık bizim kültürümüzde çok önemli ve bu operasyonu geçirmem için eşim teşvik etti. Şimdi çok daha iyi hissediyorum. Arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum" dedi.

İBRAHİM TATLISES VE TÜRK KADINLARININ FOTOĞRAFLARIYLA GELİYORLAR
İstatistiki rakamlara göre Türkiye'ye 2012 yılında 100 bin kişi sadece estetik operasyon geçirmek için yurt dışından geliyor.

WSJ'ye konuşan Türk doktorlar, hastalarının uzun yıllardır Arap ülkelerinde sevilen İbrahim Tatlıses fotoğrafıyla da geldiklerini belirtiyor. Birçok Türk dizisinin Arap ülkelerinde izlenmesinin ardından, Arap kadınları da Türk kadın oyuncularının fotoğraflarıyla estetik uzmanlarına başvuruyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.