Dünya Türkiye’ye Türkiye Isparta’ya Bakacak

İlim Şehri Isparta Projesi konusunda somut adımların atılmaya başlandığını ima eden Vali Memduh Oğuz, Türkçe Olimpiyatları hazırlık toplantısında da çarpıcı mesajlar verdi.

Yayınlanma:
Dünya Türkiye’ye Türkiye Isparta’ya Bakacak

Olimpiyatların Isparta’da da yapılmasının önemine işaret eden Vali Oğuz, “Dünya Türkiye’ye bakacak, Türkiye’de Isparta’ya” dedi.

Uluslararası Dil Ve Kültür Festivali kapsamında gerçekleştirilecek olan Türkçe Olimpiyatları’nın hazırlık toplantısında konuşan Isparta Valisi Memduh Oğuz, İlim Şehri Isparta projesine dikkat çekti. Vali Oğuz, “İlim Şehri Isparta iyi olan, güzel olan, hayırlı olan her şeye kucak açar. Türkçe Olimpiyatları’na da böyle bakıyoruz” dedi.

ISPARTA’NIN KALKINMASINA BİR CÜMLE BİLE YETER
Vali Memduh Oğuz Türkçe Olimpiyatları’nın Isparta’da ki sahibinin bütün Ispartalılar olduğunu dile getirerek; “İlim şehri Isparta insanlığa faydalı olan her şeye ev sahipliği yapar. Isparta tarihinde pek çok iz vardır. Yalvaçta Men tapınağı 2000 yıl öncesine aittir. Antiocheia Antik Kenti eski Romanın kardeş şehridir. Antiocheia tiyatro salonu, çok büyük stadyumu bulunur. Selçukluda da amfi Tiyatro vardır. İşte Isparta’nın tarihi izleri bu kadar derindir. Bizde Isparta tarihini anlatacak çok güzel bir kitap hazırlıyoruz.

İlim şehri Isparta için sürekli bir şey yapıyoruz. Isparta İlim Şehri olursa neler kazanacak buna dair uzmanlarımız çalışmalar yapmaktadır. Ve çalışmalar sonunda görülmektedir ki, Isparta’nın kalkınmasına bir cümle bile yetmektedir” ifadelerini kullandı.

MARKA ŞEHİR TANITIMLA OLUR
Vali Oğuz; “Türkçe Olimpiyatları bütün dünyada çok ciddi takip ediliyor. Marka şehri olmak tanıtım ile olur. Türkçe olimpiyatları her şeyden önce Isparta’yı tanıtmakta çok önemli bir rol üstlenmiştir. Isparta’ya sağlayacağı katkısı oldukça fazladır. Biz burada ikinci Üniversiteyi düşünüyoruz. Bu 2. üniversitemizi bu okulların eğitim merkezi yapacağız.

Türkçe Olimpiyatlarını bunları gerçekleştirmek için bir fırsat olarak düşünüyoruz. Geçen sene çok güzel bir organizasyon yapıldı. 45 bin kişi katıldı. Ve hiçbir aksaklık sorun yaşanmadı.
İlim Şehri sloganı Memduh Oğuza ait ama sahibi Isparta’dır” açıklamalarında bulundu.

ISPARTA BASININA ÖVGÜ
Konuşmasında Isparta basınına da övgüler yağdıran Vali Oğuz, “Başkaları suyu bulundurmak istese de Isparta basını geçen yıl Türkçe Olimpiyatlarına iyi bir ev sahipliği yapmıştır. Isparta basını da birer fahri komite üyesi gibi çalışacak” dedi.

İLİM ŞEHRİ KARIN DOYURUR MU?
Bazı çevrelerde ‘İlim Şehri karın doyurur mu?’ yorumlarının yapıldığını kaydeden Vali Oğuz, “İlim Şehri sadece Isparta’yı değil, Türkiye’yi doyurur” yorumunu yaptı.

KAHRAMANLARA TEŞEKKÜR
Vali Oğuz, konuşmasını “Türkçe Olimpiyatları’nın kahramanlarına teşekkür ediyorum” ifadeleriyle bitirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum