Dünya Yürüyüş Günü

Isparta Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal, fiziksel hareketsizliğin, dünyada dördüncü ölüm nedeni olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ekim 2011 16:37
Dünya Yürüyüş Günü

Isparta Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal, fiziksel hareketsizliğin, dünyada dördüncü ölüm nedeni olduğunu söyledi.

Süleyman Önal, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nca yürütülen, "Sağlıklı Beslenelim, Kalbimizi Koruyalım" programına göre, Türkiye'de yüzde 96, 5'lik bir kesimin fiziksel aktivite yapmadığının tespit edildiğini dile getirdi.

Bu oranın büyüklüğüne dikkati çeken Önal, "Fiziksel hareketsizlik dünya genelindeki ölümlerin dördüncü önde gelen risk faktörü olarak belirlenmiştir" dedi.

Önal, sağlıklı kilonun sürdürülmesi, dayanıklılık, güç ve esnekliğin artması için gerekli düzenli fiziksel aktivitenin kronik hastalıklara yakalanma riskini de azalttığını kaydetti. Haftada 3-4 kez yapılan 30-60 dakikalık fiziksel aktivitenin, kalp ve beyin fonksiyonlarının düzenlenmesi ile bazı hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde son derece önemli olduğunu dile getiren Önal, sağlık için daha aktif bir yaşam şeklinin benimsenmesini tavsiye etti.

Önal, daha fazla yürüyerek, asansör yerine merdivenleri kullanarak, arabayı iş yerinin biraz daha ilerisine park ederek fiziksel aktivitelerin artırılabileceğini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.